annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

hoe internet versterken?

Topic gestart op: 16-01-21 21h28

Antwoorden: 3 antwoorden

Katrien2
Aspirant verkenner

hoe internet versterken?

Hallo

Mijn modem staat in de garage en in huis heb ik 3 powerlan 200 stekkers van 85 mbps; 1 tussen de modem en het stopcontact, 1 bij de televisie en 1 bij de computer (alle 3 met ethernetkabel). Ik heb een powerlan te kort bij de playstation, want mijn kinderen kunnen er niet mee spelen, omdat die te traag is. Die powerlans zijn 11 jaar oud en niet meer mee met de huidige internetsnelheden. Ik denk (volgens info die ik op internet vind) dat ik de powerlans moet vervangen door een recenter iets, maar ik weet niet wat. In de gang hangt er ook nog een internetversterker, een paar jaar geleden bij Orange gekocht, maar ik merk niet echt dat dat beter werkt.

Wie kan mij helpen? Ik ben helemaal niet technisch.

 

Labels (4)
0 pluimen
3 ANTWOORDEN 3
patrick2
Wijze
Wijze

@Katrien2  

Als je het zo uitlegt merk ik op uit je tekst dat je snelheid wel heel goed is , 85 Mbps , met de powerlines. En zeker als je lijn maar 100 Mbps kan geven , moest je de speedboost hebben is het natuurlijk te laag. 

Je hebt het specifiek over de playstation voor de kinderen dus dat zou betekenen dat je andere apparaten wel goed werken. Maar wat ervaren ze precies met de playstation wat is er exact het probleem? Want er zijn problemen , en ik lees dat links en rechts , dat er een overbelasting is op de servers. Dit komt uiteraard door de lockdown die plaats vind en vele online spelen. Daardoor zal er een druk ontstaan op die servers. 

Als je nog andere specifieke problemen hebt zou je kunnen kijken om je powerlines te vervangen. je kan al eens zien bij Coolbleu , Mediamarkt , Bol.com of een andere gespecialiseerde zaak om daar eens rond te kijken. Er zijn genoeg powerlines te koop en dat dan ook in verschillende prijsklasse. Weet ook niet of je een bepaald budget in gedacht hebt of dat je zegt maakt me niet uit en de duurste moet ik hebben. 

Patrick2 | De eenvoudigste oplossing is vaak de beste!
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


Katrien2
Aspirant verkenner

Dag Patrick

Om te antwoorden op je vraag waarvoor ik internet nodig heb en wat de problemen zijn, wel enerzijds inderdaad de playstation, maar dat is niet het enige: ik moet online les geven van thuis uit en mijn leerlingen klagen dat ik vaak 'wegval'. Bovendien krijg ik heel vaak de melding: 'your internet connection is unstable', zowel tijdens het lesgeven alsook tijdens online vergaderingen, waarin mijn internet soms wegvalt. De kinderen hebben de computer halve weken thuis nodig voor afstandsleren en ook daar valt internet geregeld weg. 

Ik hoorde ergens vermelden dat je nu powerlines moet installeren van min. 1 Gb en dan is 85 mbps wel heel weinig. Je spreekt van een maximum van 100, hoe weet je dat de lijn maar max 100 mbps kan geven?  Zoals gezegd, ik ben technisch niet sterk en ik weet absoluut niet wat ik moet doen.

Hoeveel budget: graag zo weinig mogelijk natuurlijk, maar ja, we hebben het internet nodig voor de job en de lessen van de kinderen.

0 pluimen
patrick2
Wijze
Wijze

@Katrien2  

Hoe ik weet dat je lijn 100 Mbps is ....dat is de standaard die Orange bied op de lijn tenzij je de speedboost heb geactiveerd die geeft max 400 Mbps. Je kan dit altijd nakijken in je klantenzone of je daarover beschikt. Maar ik ga er van uit dat je de normale lijn hebt. 

Nu moet je er ook rekening mee houden dat je lijn 'abnormaal' belast wordt. Thuis werk , school , vergaderingen online, online les geven en noem maar op. Je lijn wordt dus zo ie zo al zwaarder belast dan in de normale situatie. 

Je powerlines zullen wel wat van oudere techniek zijn die hebben dus maar tot een bepaalde snelheid ondersteuning en als je lijn nog sneller zou zijn dan gaan je bestaande powerlines het niet ondersteunen. 

Als je nieuwe powerlines wil hebben of kopen kan je eens gaan kijken voor Devolo of TP link. Dat zijn wel de merken die ik veel zie langs komen. Je kan eens op de link klikken daar in staan wat powerlines via Coolbleu. De prijzen kan je zien en zelf een beetje een inschatting maken wat je wil uitgeven. Een Powerline van € 300 kan net zo goed heel slecht werken en dan eentje van € 50 weer heel erg goed. Lees daar ook de reviews bij die klanten maken en vergelijk het samen een beetje. Kijk ook dat je Powerline minimaal 1Gb aan kan. 

Misschien is het ook wel een optie om te bekijken voor een AP ( Accespoint ) of een eigen router. Maar dat zijn eventuele alternatieven want je bestaande powerlines werken wel goed. 

https://www.coolblue.be/nl/zoeken?query=powerlines

 

Patrick2 | De eenvoudigste oplossing is vaak de beste!
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


Leden met de meeste pluimen