Mobiel netwerk
Hoe zit het mobiele netwerk van Orange in elkaar? Informatie over de installatie van nieuwe antennes? Je vindt hier alles wat er te weten valt over het netwerk dat nog verder gaat …
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
tiziano-83
Gewaardeerd verkenner

5g

OPGELOST

Is er bij orange ook 5G beachikbaar of ligt het aan de gsm die je koopt?

Labels (1)
  • 5G

0 pluimen
5 ANTWOORDEN 5
bigMODDER
Gewaardeerde genezer

Persoonlijk zie ik het nut nog niet echt in om 5G te hebben , 4G is echt naar mijn mening al snel genoeg .

 

Groeten,

bigMODDER

Lotus-3C
Veteraan verkenner

@tiziano-83 

5G is momenteel nog helemaal niet beschikbaar voor Orange klanten. Enkel kleine testen in bijvoorbeeld de haven zijn lopende. Het lijkt er ook op dat 5G nog helemaal niet snel beschikbaar zal zijn en dan moet je ook nog weten dat er ook nog verschil is tussen full 5G en 4,5G. 

Tot slot moet je gsm dan ook nog 5G kunnen ontvangen. Bij bijvoorbeeld Apple kan enkel alle types vanaf de iPhone 12 5G ontvangen en dan is dit nog niet de snelle 5G mmWave welke enkel wordt ondersteund door iPhones voor de Amerikaanse markt.

Dus conclusie zowel Orange als je gsm zal 5G moeten ondersteunen en als deze al wordt ondersteund door de provider zoals Proximus en de iPhone 12 dan nog is dit de 4,5G variant want de echt snelle 5G mmWave staat bijlange nog niet open wegens veiligen van frequenties, politieke regelgeving, plaatsen van materiaal voor 5G zoals bijkomende masten en onderdelen wat nog helemaal niet is uitgerold, dekking enzovoort.

Met andere woorden, 5G op full speed is nog helemaal niet aan de orde.

P.S indien je tevreden bent met je antwoord kan je altijd dit topic als opgelost markeren en als het kan mag je altijd een pluim geven 😉

Iets meer info:

4G+ en 4.5G

4G+ is slechts een marketingterm. Dit netwerk wordt ook wel LTE Advanced genoemd. De LTE is synoniem met 4G, de ‘Advanced’ wordt vertaald met een +. Het resultaat: 4G+.

Het verschil tussen LTE (4G) en LTE Advanced (4G+) is de mogelijkheid om meerdere frequentiebanden met elkaar te combineren. De frequentiebanden versturen data tussen toestel en antenne. De snelheid die één band biedt wordt opgeteld met de snelheid van de tweede band, wat dus zorgt voor een sneller netwerk. 4G+ kan een snelheid tot 225 Mbit/s aan.

4.5G combineert vier frequentiebanden met elkaar in plaats van twee zoals bij 4G+.

Leuze van de dag | Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


tiziano-83
Gewaardeerd verkenner

Dank je wel nu weet ik het 👍😀

0 pluimen
Leden met de meeste pluimen