Mobiel netwerk
Hoe zit het mobiele netwerk van Orange in elkaar? Informatie over de installatie van nieuwe antennes? Je vindt hier alles wat er te weten valt over het netwerk dat nog verder gaat …
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
dingelen
Gewaardeerd verkenner

Welke firmware heb je nodig voor VoWIFI Samsung S9?

OPGELOST

Sinds kort ben ik overgestapt naar Orange. Aangezien wij een te goed geïsoleerde woning hebben heb ik vooraf geïnformeerd of mijn toestel compatibel was met VoWIFI, duidelijk makend dat dit toestel niet in België was aangekocht. Het is mij door de klantendienst bevestigd dat dit geen probleem was.

Blijkt nu dat dit toch niet werkt en voor de reden dat dit een buitenlands toestel is. Kudos tech-support!

Ik vermoed dat mijn enige optie momenteel is om het toestel een compatible firmware te geven.

Heeft iemand een idee welke firmware versie nodig is om compatibel te zijn met Orange België en of dit mijn probleem zal oplossen? Of hangt de compatibiliteit ook samen met niet veranderbare sleutels zoals het EMEI nummer?

Labels (2)
0 pluimen
8 ANTWOORDEN 8
patrick2
Leidende sjamaan

@dingelen  normaal gezien zou een buitenlands toestel inderdaad niet compatibel zijn met VoWifi maar ook niet met onze simkaarten. Deze zijn gesimlocked per land maar dat is een ander onderwerp. 

U kan op een bepaalde manier wel de firmware veranderen maar daar zullen andere moeten aanvullen aangezien ik daar niet in thuis ben. Zelf denk ik niet dat het problemen gaat vormen met het imei nummer en dat alles enkel vasthangt aan de firmware. 

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
0 pluimen
dingelen
Gewaardeerd verkenner

Bedankt voor de info. Het betreft een toestel dat geen sim lock heeft. Ik gebruik momenteel een SIM-kaart van Orange en dit geeft verder geen problemen. 

Het toestel is van Amazon en wordt verkocht als een internationale versie ( SM-G960F ). Het heeft de ORO versie van de firmware heb ik reeds uitgevonden. Dit zou staan voor Orange Roemenië. In hoever de ORO versie internationaal is laat ik hier in het midden.

0 pluimen

@dingelen  u zou dan de LUX versie moeten hebben om hem werkend te krijgen voor de verdere ondersteuning hier. Zodra dit erop staat zou het moeten werken. 

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
0 pluimen
dingelen
Gewaardeerd verkenner

Ik vermoede het ook al. De LUX versie is weliswaar van Luxemburg en niet van België. 

https://www.imei.info/download-firmware/samsung/samsung-galaxy-s9/SM-G960F/

0 pluimen
Leden met de meeste pluimen