annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Prepaid en Zen klanten kunnen nu bellen via VoWiFi en VoLTE !

Topic gestart op: 20-11-20 12h30

patrick2
Wijze
Wijze

Prepaid en Zen klanten kunnen nu bellen via VoWiFi en VoLTE !

Het is belangrijk voor iedereen dat deze vandaag de dag goed bereik hebben om te kunnen bellen daarom is er bij Orange VoWiFi en VoLTE om nog beter bereikbaar te zijn en nog betere gesprekken te voeren. 

Bellen doet men normaal gezien via het netwerk, via 2G of het 3G netwerk op die manier krijg je dan een verbinding op het netwerk en kan je een gesprek opstarten. Het 4G netwerk was daar een afzondering in en was toegankelijk als je gingen surfen op het netwerk.  Maar bij Orange hebben ze daar een stap extra bij gedaan zodat je ook kan bellen via het 4G netwerk , VoLTE. Daarmee kan je dus tegelijkertijd surfen en bellen en heeft als voordeel dat je dus een goede geluidskwaliteit hebt en je sneller kan bellen. Het sneller bellen moet je zien als er zit geen vertraging op het netwerk wat met de technologie van het 2G of 3G netwerk wel het geval is of kan zijn. Bellen via VoLTE zal ook van je inbegrepen belminuten worden afgehaald en telt dus niet mee in je mobiele data bundel. 

Heb je thuis ook een verminderd bereik door een goede isolatie of heb je te weinig masten in je omgeving om voldoende netwerking dekking te krijgen? Ook dan kan je nog altijd bellen want je kan dan gebruik maken van VoWifi. Het is dus bellen via wifi en je kan dus op eender welk wifi netwerk aanmelden en dan kan je bellen. Ben je bij iemand op bezoek en heb je wifi verbinding ook dan kan je bellen via wifi. De oproepen zullen namelijk direct doorgeschakeld worden via de wifi naar het netwerk van Orange. Zo heb je dus ook op die manier altijd een verbinding met het netwerk om te kunnen bellen. Bellen via VoWiFi zal dan ook niet meegerekend worden in je maandelijks surf volume. 

VoLTE en VoWiFi zijn wel enkel maar beschikbaar in Belgie en dus niet te gebruiken in andere landen

Vanaf 2018 was dit al toegankelijk voor iedereen met een abonnement maar nu is deze technologie voor iedereen toegankelijk met een abonnement ,een Zen abonnement ,  Tempo Easy of een Tempo Giga. Dit zal dan ook automatisch voor iedereen geactiveerd worden om er gebruik van te kunnen maken en dat zonder extra kosten. Enkel dien je wel een compatibel toestel te hebben die dit kan ondersteunen en je zal het in je toestel ook nog moeten activeren. 

Activeren voor Android - Telefoon > oproepinstellingen > bellen via wifi en deze op AAN zetten

Activeren voor Iphone - Instellingen > mobiele data > WIFI oproepen via deze telefoon op AAN zetten. Of er staat bellen via wifi.

Je dient er wel altijd voor te zorgen dat je de laatste nieuwe software op je toestel hebt staan om ook daadwerkelijk hier gebruik van te kunnen maken. 

Kijk ook zeker na in deze lijst of je toestel compatibel is om gebruik te maken van VoWiFi en VoLTE. 

https://www.orange.be/nl/netwerk/vowifi#compatible

 

 

Patrick2 | De eenvoudigste oplossing is vaak de beste!
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


Labels (2)
0 ANTWOORDEN 0
Leden met de meeste pluimen