Nieuw @ Orange !
Kom een babbeltje slaan en ontdek de ambities van Orange, je milieu en sociaal verantwoordelijke operator !
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Totem
Grote Wijze
Grote Wijze

Orange brengt de Eco-Sim op de markt !

Ugh allemaal,

Totem heeft goed nieuws !

Enkele maanden na de lancering van zijn eerste Half ID-simkaarten, die door hun kleinere formaat al een jaarlijkse besparing van 2 ton plastic opleveren, gaat Orange Belgium nu nog een stapje verder door de allereerste simkaarten die gemaakt zijn van 100 % gerecycleerd plastic op de Belgische markt te brengen. De bestaande stock simkaarten zal vanaf vandaag geleidelijk aan plaatsmaken voor deze nieuwe generatie ecologische simkaarten.

En omdat deze nieuwe Eco-simkaarten aan de hoogste kwaliteitsnormen voor residentiële en B2B-klanten voldoen, zijn ze volledig futureproof en een toonbeeld van betrouwbare connectiviteit - ongeacht je gebruik en ongeacht je smartphone. Eerder dit jaar startte Orange Belgium al met de ondersteuning van de eSIM voor residentiële klanten, die het voor gebruikers met een compatibele smartphone mogelijk maakt om de simkaart die in hun toestel is ingebouwd te gebruiken. De volgende stap is nu om de simkaartproductie verder te stroomlijnen om zo de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Ook in termen van CO2-uitstoot zou een volledige overschakeling naar Eco-simkaarten resulteren in een daling met 14 ton tegen 2023 voor de gehele simkaartlogistiek (grondstoffen en transport). Om een idee te geven, dat is het equivalent van het jaarlijkse energieverbruik van drie Belgische gezinnen. De nieuwe simkaarten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in alle smart- en conceptstores van Orange Belgium. Dit initiatief maakt deel uit van een bredere strategie om de impact van Orange Belgium op het milieu te verminderen. Zo is de totale CO2-uitstoot sinds 2006 met bijna 80% gedaald. Orange Belgium wil ook zijn resterende CO2-uitstoot met 30% verminderen tegen 2023.

Xavier Pichon, CEO van Orange Belgium: “Als verantwoorde telecomoperator zijn we er heilig van overtuigd dat technologie, indien juist ingezet, kan bijdragen tot een betere wereld. Met deze nieuwe generatie simkaarten gaat Orange Belgium wereldwijd voorop in de strijd naar een duurzamere bedrijfsvoering. Het is voor ons een manier om onze milieuvoetafdruk verder te verkleinen, naast de andere belangrijke inspanningen die we leveren om ons energieverbruik, onze CO2-uitstoot en onze afvalproductie te verminderen.”

Totem en de geesten waken over jou !

Totem

Labels (1)
26 ANTWOORDEN 26
Tinneke2
Aspirant genezer

Oké zeer goed was nog niet helemaal wakker goed gedaan verdiend een applaus 👏 fijne dag

0 pluimen
Tinneke2
Aspirant genezer

Gebruik dat niet dus voor mij geen probleem .😉

0 pluimen
Cdt24801
Leidende sjamaan

@Josette 

Voor zover ik het begrepen heb is de eco-sim zelf gewoon hetzelfde formaat als de oude sim. Hetgeen verandert is het volledige kaartje dat tot nu toe nog steeds het formaat van de originele volle simkaart had.

Tegenwoordig bestaat die zelfs niet meer en moet je het voor u geschikte formaat uit de "houder' prutsen.

De eco-sim zou als geheel nog maar half zo groot zijn als de klassieke simkaart (het geheel dus, niet het benodigde actieve deeltje). Daardoor wordt de helft aan plastic gespaard, en dat in alle stappen van de productie.

Als ik het dus goed begrepen heb heeft het geen enkele zin om uw huidige sim te vervangen want aan dat stukje van de kaart is dus niks gewijzigd.

   Leuze van de dag |    Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren  
Tomorrow is another day

@Josette  en alle anderen, ik het dus verkeerd begrepen .. Wat ik hierboven schreef heeft betrekking op de Half-ID sim.

Dat blijft op zich wel correct.

De eco-sim is een stap verder en heeft dezelfde afmetingen maar is van 100% gerecycleerd plastic gemaakt.

Orange heeft dit dus in twee stappen gedaan:

  1. De kaart halveren in formaat
  2. De kaart fabriceren uit gerecycleerd materiaal

Maar het uiteindelijk antwoord blijft hetzelfde: de kaart is 100% compatibel met de huidige. Er is dus geen enkele noodzaak om uw huidige sim om te wisselen.

Ik zou zelfs zeggen integendeel: als je ze gaat wisselen gaat uw huidige sim op de schroothoop en heb je weer onnodige afval bijgemaakt ... (wordt weliswaar gerecycleerd, maar toch ...)

   Leuze van de dag |    Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren  
Tomorrow is another day

@Cdt24801 

Hoop enkel dat de kwaliteit ook goed is van deze Half-ID sim , maar denk niet dat dit een probleem zal geven.

 

Groeten,

bigMODDER

0 pluimen
Leden met de meeste pluimen