Opties en diensten
Ben je van plan een optie of een extra dienst te activeren, maar wens je toch wat meer informatie? Onze tribers staan paraat om jou hierover te informeren.
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Digitaal kijken zonder decoder

Topic gestart op: 25-10-21 22h52

Antwoorden: 7 antwoorden

KevinVdG
Gewaardeerd verkenner

Digitaal kijken zonder decoder

Hoi hoi,

mijn mama woont in een woonzorgcentrum.

Daar hebben ze een Orange aansluiting en mijn mama kijkt nog analoog.

Sinds enige tijd krijgt ze de melding dat het analoog signaal gaat verdwijnen.

Op de website van Telenet (kabel van Orange is eigenlijk van Telenet) vond ik de procedure om digitaal te kijken via de kabel. Haar tv ondersteunt digitale tuner C en de programmatie verliep vlot. De 23 kanalen op de kabel zijn voldoende voor haar. Echter, de digitale kanalen verdwijnen plots, enkel één en canvas blijven staan...

Waar kan dit aan liggen? De sterkte van jullie signaal? Op de kanalen die plots verdwenen zijn komt de melding 'verstoord signaal'. Moet ik andere instellingen ingeven dan weergegeven op de Telenet site? Zo ja, kunnen jullie me hiermee helpen?

Ik zou het erg vinden moest mijn mama plots een decoder nodig hebben en dito maandelijkse factuur erbij. Dat is niet simpel voor mensen van een bepaalde leeftijd; zowel op technisch vlak als op financieel gebied. Plus jullie hebben ook geen pack op haar maat; ze heeft geen nood aan internet, enkel tv en af en toe eens bellen (mobiel abonnement bij jullie).

Hopend op een gunstig antwoord,

Kevin

2.14.0.0
Labels (2)
0 pluimen
7 ANTWOORDEN 7
Jeroewn
Leidende verkenner

Goedemorgen Kevin,

Om digitale tv te kunnen kijken heb je een kaartje nodig, zoals van Telenet: https://www2.telenet.be/nl/tv-met-een-kaartje/

Orange heeft nog geen kaartje zoals dit. Enkel de "staatszenders" één, ketnet en canvas zijn gratis digitaal te bekijken. Je zal dus toch moeten kijken naar een digicorder ofwel een kaartje van Telenet activeren op iemand zijn telenet abonnement. Dit kan dan gewoon werken in haar TV.

KevinVdG
Gewaardeerd verkenner

Hoi Jeroen,

ik heb alles naar fabrieksinstellingen gezet en daarna terug de digitale kanalen op de kabel geïnstalleerd en nu blijkt alles te werken.

🤞🤞🤞 dat de kanalen deze keer blijven staan.

Op de compacte digitale partitie staan 22 of 23 kanalen en die komen nu binnen zonder enig kaartje of decoder of chromecast. Enkel de dvb-c tuner die zijn werk doet. Of voorlopig toch nog 🤞🤞🤞

patrick2
Leidende sjamaan

@KevinVdG  

Het valt mij op in je tekst dat je elke keer een bemerking maakt naar 'jullie' maar je bedoeld daar Orange mee. Wij zijn geen Orange wij zijn klanten zoals jij zelf of als je moeder. Dus aan 'jullie' is er niet hier wij zijn klant geen medewerkers en hier zijn ook geen medewerkers actief. 

Om terug te komen op je probleem , heb je de actie al eens opnieuw uitgevoerd? Dus je kan nog eens proberen de tv af te stemmen om het compacte signaal. Het zou natuurlijk ook nog kunnen zijn dat er kabel problemen zijn ter plaatse zelf en dat je daarom die vermelding krijgt. Maar dat is iets wat Orange niet kan zien en wij al helemaal niet. 

Zou eens proberen om opnieuw de tv in te stellen. 

Patrick2 | De eenvoudigste oplossing is vaak de beste!
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


KevinVdG
Gewaardeerd verkenner

Hoi Patrick,

sorry, ‘jullie’ moet idd Orange zijn. Ik was gewoon effe aan het ventileren.

Ik heb al 3x alles geprogrammeerd. Telkens werkt het eventjes: plots tijdens het zappen zijn alle kanalen weg buiten één, canvas en ketnet.

Morgen ga ik nog eens langs en ik ga het bespreken hun technische dienst. En eens bij de medebewoners langsgaan bij wie het wel gelukt is zonder chromecast of decoder.

🤞🤞🤞

Groetjes, Kevin

 

Leden met de meeste pluimen