Opties en diensten
Ben je van plan een optie of een extra dienst te activeren, maar wens je toch wat meer informatie? Onze tribers staan paraat om jou hierover te informeren.
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Jorik
Gewaardeerd verkenner

Orange Radio afgehouden van je dataverbruik?

OPGELOST

https://www.orange.be/nl/opties-en-diensten/voordelen-en-inbegrepen-diensten/orange-radio-nl

Als ik deze pagina goed begrijp wordt het data volume wat gebruikt wordt door de app Orange Radio niet meegerekend in je verbuik.

Vanmorgen was ik Orange Radio aan het luisteren tijdens het sporten toen ik plots een SMS kreeg met de melding dat al mijn mobiele data opgebruikt is.

Ik heb het nagekeken, er zijn geen andere apps die plots veel data hebben gebruikt.

Moet ik nog ergens een instelling aanpassen zodat dit verbruik niet wordt meegerekend, of is dit een bug in de app?

Kan iemand dit testen voor mij?

Labels (2)
17 ANTWOORDEN 17
Jerre
Gewaardeerde genezer

@Jorik  het dataverbruik is afhankelijk van de bitrate van de radio stream, in veel gevallen is dit 128Kbps MP3 wat +- 56MB/uur verbruikt.

Wil je minder dataverbruik dan kan je nagaan of de zender een andere stream met een lagere bitrate heeft (bijv. 64 Kbps AAC), ik weet niet of dit met de Orange Radio app mogelijk is.
Met de TuneIn app kan je een andere stream kiezen, via "..." -> choose stream

TomN
Orange-werknemer

@Jerre goede tip - dit kan bij de instellingen van de Orange Radio app ook aangepast worden (staat standaard op automatisch).

Jerre
Gewaardeerde genezer

@TomN  Ik heb de Orange Radio app even geïnstalleerd, deze ondersteunt geen AAC en in de settings (niet per zender) kan je enkel kiezen tussen hoogste en laagste kwaliteit (of automatische keuze tussen deze twee opties).

Als er een 128Kbps MP3 stream en een 64Kbps AAC stream beschikbaar is verbruik je dus dubbel zoveel data.

 

 

 

a148146
Leidende verkenner

Ik had ook een vraag moest ik binnenkort klant worden als Eclips TV er bij komt want heb al lang spijt met naar proximus te gaan. Van gisteren kan ik nog maar enkel naar één zender zien en bereiken kan je ze niet met de telefoon. Want dat is een futoristis gedoe, en na een half uur sta je nog steeds op het zelfde number  waar je in het begin stond. Maar wat ik wou vragen bij telenet had ik internet 200 en kon daar dus vlotjes downloaden zonder meer te betalen. Weet niet hoe het bij jullie zit? Maar ik ben van plan eens die zender er is over te stappen en IP TV te nemen. Maar omdat ik dit lees is het dan wel de moeite te komen want je moet weten met IP TV zit je direct aan 200 300 gb.Want er zit die voetbal in al die zenders en films en nog veel meer.

Leden met de meeste pluimen