Opties en diensten
Ben je van plan een optie of een extra dienst te activeren, maar wens je toch wat meer informatie? Onze tribers staan paraat om jou hierover te informeren.
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Highlighted
Gewaardeerd verkenner

Orange Radio afgehouden van je dataverbruik?

OPGELOST

https://www.orange.be/nl/opties-en-diensten/voordelen-en-inbegrepen-diensten/orange-radio-nl

Als ik deze pagina goed begrijp wordt het data volume wat gebruikt wordt door de app Orange Radio niet meegerekend in je verbuik.

Vanmorgen was ik Orange Radio aan het luisteren tijdens het sporten toen ik plots een SMS kreeg met de melding dat al mijn mobiele data opgebruikt is.

Ik heb het nagekeken, er zijn geen andere apps die plots veel data hebben gebruikt.

Moet ik nog ergens een instelling aanpassen zodat dit verbruik niet wordt meegerekend, of is dit een bug in de app?

Kan iemand dit testen voor mij?

Labels (2)
17 ANTWOORDEN 17
Highlighted
Leidende sjamaan

Re: Data gebruik Orange Radio

@Jorik de pagina die u laat zien geeft aan dat er GRATIS gebruik kan worden gemaakt van orange radio. Onderin de pagina staat duidelijk GOED OM TE WETEN :

Goed om weten!

Het surfvolume gekoppeld aan het gebruik van Orange Radio wordt afgehouden van je abonnement.

Gemiddeld verbruik je elke maand ongeveer 350 MB voor Orange Radio (gemiddeld verbruik)

 

Dus de app is gratis maar het surfvolume is niet gratis . 

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Highlighted
Gewaardeerde genezer

Re: Data gebruik Orange Radio

@Jorik  het dataverbruik is afhankelijk van de bitrate van de radio stream, in veel gevallen is dit 128Kbps MP3 wat +- 56MB/uur verbruikt.

Wil je minder dataverbruik dan kan je nagaan of de zender een andere stream met een lagere bitrate heeft (bijv. 64 Kbps AAC), ik weet niet of dit met de Orange Radio app mogelijk is.
Met de TuneIn app kan je een andere stream kiezen, via "..." -> choose stream

Highlighted
Orange-werknemer
Orange-werknemer

Re: Data gebruik Orange Radio

@Jerre goede tip - dit kan bij de instellingen van de Orange Radio app ook aangepast worden (staat standaard op automatisch).
Highlighted
Gewaardeerde genezer

Re: Data gebruik Orange Radio

@TomN  Ik heb de Orange Radio app even geïnstalleerd, deze ondersteunt geen AAC en in de settings (niet per zender) kan je enkel kiezen tussen hoogste en laagste kwaliteit (of automatische keuze tussen deze twee opties).

Als er een 128Kbps MP3 stream en een 64Kbps AAC stream beschikbaar is verbruik je dus dubbel zoveel data.

 

 

 

Highlighted
Leidende verkenner

Re: Data gebruik Orange Radio

Ik had ook een vraag moest ik binnenkort klant worden als Eclips TV er bij komt want heb al lang spijt met naar proximus te gaan. Van gisteren kan ik nog maar enkel naar één zender zien en bereiken kan je ze niet met de telefoon. Want dat is een futoristis gedoe, en na een half uur sta je nog steeds op het zelfde number  waar je in het begin stond. Maar wat ik wou vragen bij telenet had ik internet 200 en kon daar dus vlotjes downloaden zonder meer te betalen. Weet niet hoe het bij jullie zit? Maar ik ben van plan eens die zender er is over te stappen en IP TV te nemen. Maar omdat ik dit lees is het dan wel de moeite te komen want je moet weten met IP TV zit je direct aan 200 300 gb.Want er zit die voetbal in al die zenders en films en nog veel meer.

Highlighted
Leidende sjamaan

Re: Data gebruik Orange Radio

@a148146 standaard krijgt u een download van 100 MBPS. Met een kleine bij betaling kan u 200 Mbps nemen , heb dat zelf ook gedaan. Afhankelijk van waar u woont is het 10 of 15 euro per maand extra. Maar de prijs die ik betaal met de extra boost erbij komt niet aan de prijs die telenet vraagt dus hier is men nog altijd koper af. Ik verbruik zelf ook maandelijks 400 GB veel streaming netflix en Prime dus hier gaat er aardig wat door. Wel natuurlijk heeft men een fair use policy van 750 GB per maand. 

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
0 pluimen
Highlighted
Gewaardeerde genezer

Re: Data gebruik Orange Radio

Hallo @a148146

Eclips TV zit momenteel enkel in het aanbod van Telenet (tussen 08:00 en 20:00 op kanaal 40) en Proximus (24/24 op kanaal 109).
Geen idee of Orange deze zender in het aanbod gaat opnemen maar er komen wel regenmatig zenders bij.

Bij proximus (VDSL via de telefoonlijn) is de internet snelheid maximum 100/15Mbps maar daarvoor moet je vlakbij de witte kast in de straat wonen.
Proximus TV (IPTV) gaat via de router maar telt niet mee in je datavolume, kijk je TV gaat de internet snelheid wel omlaag.

Met Orange zit je op het Telenet netwerk via de kabel met 100/10Mbps ofwel 200/20Mbps internet met de boost optie.
De limiet is 750GB/maand zoals bij de Telenet en Proximus "ongelimiteerde" abonnementen.
Ik ben heel tevreden van Orange TV, de bediening is zeer gebruiksvriendelijk.
Geniaal bij Orange, de afstandsbediening heeft een aparte power knop voor decoder en TV, geen geknoei met de TV Mode (Proximus) en Mode (Telenet) knop.

Highlighted
Leidende verkenner

Re: Data gebruik Orange Radio

Bedankt voor je antwoord. Ja ik heb ook verleden jaar dacht ik bij hen gezeten en was te vreden maar ben uiteindelijk toch terug overgestapt naar Telenet voor het voetbal en vorige week dus proximus waar ik nu de pineut ben omdat ik slecht nog één zender kan zien. En het is doodgewoon een ramp om ze telefonisch te bereiken, en per mail heb ik ook nog geen oplossing gevonden. Al goed heb ik nog een kastje om te streamen. geen echte IP TV, maar je kan er toch al iets mee nemen zoals de commerciëële Hollanders en Ziggo sport waar een beetje Belgisch voetbal op komt Tegen mij had iemand van Orange op messenger gezegd dat er nog geen plannen waren om die zender er bij te plaatsen. Maar dat was September October verleden jaar en  een twee maand later had ik ergens gelezen dat ze die zender binnen afzienbare tijd zouden bijplaatsen al was nog geen datum vastgelegd. Want u weet ook dat dit veel winst zal boeken voor Orange door die twee soaps de dingen des levens en mooi en meedogenloos. Dit had ik hen ook gemald. Dus de dag dat ik lees dat die zender hier is kom ik naar hier en mischien mijn moeder ook maar zij moet er nog één bij hebben rtl tvi of plus? Er gingen ook die Erotise zenders bij komen ik weet nu niet of dit is gebeurt. Je mag ook niet te veel willen van een operator die zijn materiaal nog zo goed mogelijk moet houden want als hij al dat geld in zijn klanten steekt en dan bedoel ik meer en meer zenders, waar die anderen een gunst vragen van 5 of meerdere euro's. gaat dit enkel ten nadele van het product zelf. (Orangeà

Highlighted
Gewaardeerde genezer

Re: Data gebruik Orange Radio

@a148146   als je bij Telenet minder wil betalen kan je de digicorder of digibox aankopen.

Digibox 99€ (ipv 4,45€/maand huur)

Digicorder 249€ (ipv 9,20€/maand huur)

 

 

Leden met de meeste pluimen