annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Hoe vermijd ik dat een SMS automatisch omgezet wordt naar MMS?

Topic gestart op: 24-05-22 16h50

Antwoorden: 2 antwoorden

Totem
Grote Wijze
Grote Wijze

Hoe vermijd ik dat een SMS automatisch omgezet wordt naar MMS?

Ugh iedereen,

Jullie weten het al, MMSjes worden betalend vanaf 01/06, en vaak krijgt Totem de opmerking dat SMSjes omgezet worden naar MMS zonder dat de persoon er zelf iets aan doet 😲.

Een SMS die te lang is (bijv. +1560 eenvoudige karakters, dus 10 samengevoegde SMS’en), berichten aan groepen, afbeeldingen, ongewone emoji’s of tekens bevat, plotseling een MMS wordt. Een bericht bestaat uit 160 tekens, maar als je speciale tekens invoert (zoals ô, ä, À, ...), vermindert je quotum. Sommige telefoontoestellen tellen ze als extra SMS, andere zetten ze om in MMS.

Daarom is het soms interessanter om een data berichtendienst te gebruiken die gebruik maakt van het surfvolume van je abonnement 🙂 . Met dit soort berichten kan je bijvoorbeeld ook foto's, video's en geluid versturen, zonder dat je voor MMS hoeft te betalen (Whatsapp, Telegram, Messenger enz...).

Totem_0-1653403682149.jpeg

 

Wees voorzichtig, Xiaomi toestellen zetten lange SMSjes automatisch om in MMS, dit was vooraf ingesteld in hun toestellen en zou opgelost zijn in hun laatste software-update. Vergeet dus niet om te checken dat je toestel de laatste software-versie heeft!

Totem’s groetjes,

Totem

Labels (2)
2 ANTWOORDEN 2
inFAMOUS
Ervaren verkenner

Wis gewoon de toegangspunten op je smartphone van mms en die andere , enkel het toegangspunt van mobiel internet houden , probleem opgelost.

Josette
Wijze
Wijze

@Totem mercikes.

Aan allen ................ hier kunnen jullie nog enkele tips lezen gaan in verband de MMS.

Klik op de blauwe hier.

Veel leesplezier.

Josette is ook een klant maar ... Vergeet niet om: pluimen te geven en/of als oplossing te markeren dank U klik eens op het blauwe woordje.
Leden met de meeste pluimen