annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Mijn volgende GSM aankoop

Topic gestart op: 09-09-20 13h10

Antwoorden: 8 antwoorden

patrick2
Wijze
Wijze

Mijn volgende GSM aankoop

Zoals vele weten zijn er tegenwoordig vele modellen te krijgen aan gsm toestellen en dat in verschillende prijs klasse. Zo zijn er de vlaggenschepen van € 1000 of meer maar je kan ook al voor € 400 een leuk en goed toestel kopen. We zien dan ook op regelmatige basis hier op de Tribe dat er de vraag wordt gesteld welk toestel je het beste kan kopen. Hierover zijn uiteraard de meningen verdeeld want niet iedereen heeft dezelfde smaak , niet hetzelfde budget en hetzelfde besturingssysteem. En daar begint het dan ook mee :

* het besturingssysteem,

 Hier kan ik kort over zijn of wel kies je voor Android of wel kies je voor IOS ( Apple ). Weet dat bij Android de fabrikanten vaak een schil ( een eigen besturingssysteem ) over Android heen legt. Dat is iets wat de fabrikant zelf doet om extra functie's toe te voegen en het voor jou beter te maken. Daar is een uitzondering op de regel en dat is dat er toestellen zijn met Android One. Dat is een kale versie van Android niks erop en eraan ook niet van de Fabrikant. Nokia is een voorbeeld hiervan. Het fijne aan Android One is wel , je hebt geen zware programma's die nog eens extra over Android lopen. Daarom heb je bij Android toestellen ook veel meer keus wat je wil kiezen. Bij Apple is er maar 1 besturingssysteem en dat is IOS en dat is op alle modellen. Daarom dat Apple eigenlijk altijd hetzelfde uitbrengt. 

* Het design,

Kies je voor een Android systeem ( wat het meest verkocht wordt ) dan heb je een keus aan verschillende ontwerpen. Het ene scherm is al groter dan het andere scherm en dus ook misschien beter voor gaming. Maar voor de niet gamers is een kleiner scherm al voldoende om je taken te kunnen doen. Vraag je dus goed af of jij een groot scherm nodig hebt, waar ga je je toestel voor gebruiken. Voor email en bellen en berichten sturen zal een kleiner toestel , kleiner scherm al wel volstaan. Ben je daarbij een echte gamer dan zal een groter scherm je zeker uitkomst bieden. Maar ook voor de niet gamers kan een groot scherm fijn zijn. 

* Het scherm,

Als je de groote van je scherm hebt gekozen is het ook belangrijk te weten dat die schermen niet allemaal het zelfde zijn. Je hebt een OLED scherm of een Full HD scherm of een Retina scherm. Apple gebruikt in de goedkopere versie meestal een Retina scherm maar geeft je wel een goed scherm dat ook duidelijk is. Het beste is natuurlijk Full HD  scherm maar je zal dat ook merken aan de prijs ervan. Belangrijk is ook te weten dat men tegenwoordig kan kijken naar het aantal Hertz ( Hz ). De meeste standaard toestel hebben een 60 Hz scherm. Maar in de nieuwe toestellen heb je ook al 90 Hz of 120 Hz. Het aantal Hz staat er voor hoe snel je scherm , je beeld , eigenlijk ververst per seconde. Dus 60 Hz wil zeggen dat je scherm 60 keer per seconde zijn eigen ververst. Hoe hoger het getal des te meer verversingssnelheid je hebt en des te vloeiender alles verloopt op je scherm. Je kan hier op letten en naar kijken want ook in de nieuwere 'budget toestellen' vind je al sneller een 90 Hz scherm. Je zal merken het geeft je een betere ervaring voor je toestel te gebruiken maar het is een keus die je zelf kan maken. Standaard is het dus 60 Hz in de toestellen. 

* De batterij ,

De batterij is ook een punt waar veel over struikelen. Na een dag intensief gebruik , gaming , Instagram , Facebook en andere app's te gebruiken is je toestel leeg of bijna leeg. Bij Apple heb je weinig keus aan de batterij. Daar zal de chipset er voor moeten zorgen dat je toestel energie zuinig om gaat  met het gebruik maar de praktijk laat soms anders zien. Bij een Android toestel heb je keuzes aan batterij. Van 3000 mAh tot 5000 mAh. Hoe meer mAh je batterij heeft des te langer het duurt voor je toestel leeg is. Moest je dus een toestel hebben met 4200 mAh en je gebruikt je toestel intensief door de dag heen dan ga je zien dat je toestel op het einde van de dag nog niet geheel leeg is. Dus je komt daar de dag heel goed mee door. Moest je een kleine batterij hebben zal je dus sneller moeten opladen en zal je het einde van de dag niet halen met 1 lading. 

* De camera,

Elk toestel heeft tegenwoordig een gamma aan camera's erop zitten zo wel de voor als achterkant op het toestel. Bij het ene toestel zitter er al meer op als op het andere toestel maar heb je deze wel allemaal nodig? Simpel gezegd nee niet echt. Voor ons als de gewone gebruiker zal een hoofd camera en een diepte camera en een macro camera wel volstaan. Tenzij je veel en vaak foto's maakt en ook professioneel gebruikt kan je al wat meer nemen. Maar dan kom je ook weer in de duurdere prijs klasse uit.  

* De update's

In het kader van Updates bedoel ik hoe lang je toestel updates krijgt voor beveiliging en ondersteuning. Bij Apple krijg je 5 jaar lang beveiliging updates en bij Android krijg je dat 3 jaar. Ook krijg je bij Android meestal twee grote Android updates dus nu eentje naar de Android 11 en dan misschien ook de 12. BIj Android ben je dit niet zeker het ligt ook aan de fabrikant die het toestel op de markt zet. Hun kiezen voor het update beleid. Moest je geen updates meer krijgen zal je toestel nog prima funtioneren dan moet je niet direct een andere kopen. Bij IOS is het nooit zeker wanneer je een grote vernieuwde IOS krijgt zoals nu IOS 14 eraan komt. Je hebt wel updates van IOS 14.1 , 14.2 , 14.3 en zo verder. Maar dat zijn ook beveiliging updates en verbeteringen aan de IOS dus geen echte grote uodates.

* De prijs,

Het laatste maar zeker niet de onbelangrijkste de prijs. Langere tijd geleden kon je enkel een goed toestel kopen als je € 1000 op tafel gooide en dan had je nog geen high end toestel. Tegenwoordig kan je al een goed toestel met high end specificaties kopen voor € 400 of soms al iets minder. Laat Apple hier wel even buiten want die zijn in het algemeen toch een stuk forser van prijs. Wel buiten het nieuwe toestel de Iphone SE. Maar kijkend naar de Android toestellen kan je aan een leuke prijs een leuk toestel kopen ook met de aandachtspunten hierboven gezegd hebbende.  

* De nieuwe Iphone SE is een uitzondering op de regel. Die heeft high end specificaties de laatste nieuwe chipset van Apple en werkt als de Iphone 11. Enkel het model ervan is wat verouderd ze hebben dus een oud jasje gebruikt maar daar nieuwe inhoud in gedaan. En de prijs hiervan is heel scherp , dus ben je toch een echte Apple fan of je wil toch een Iphone  maar je wil er niet de hoofdprijs betalen dan is dit de kans. 

 

Voor je dus een keus maakt voor een nieuw toestel aan te kopen lees deze informatie dan eerst eens rustig door. Het kan je helpen voor de keus van een nieuw toestel maar ook eventueel om te kiezen in de prijs klasse. Nu weet je ook dat je eigenlijk voor weinig geld ook al een nieuw en goed toestel kan kopen en dat je niet direct € 1000 of meer moet neerleggen. Hopelijk zal de informatie je ook meer inzicht geven in het kiezen van je volgende toestel. 

Over de fabrikant van de toestellen kan ik niks zeggen. Het is ieder zijn keus om te kiezen en dus is die keus lastig om te maken. De ene zweert bij Samsung de andere bij Nokia en weer iemand anders voor Sony. Zo op die manier zijn er verschillende fabrikanten. Vergeet dus ook nooit om naar de specificaties te kijken per toestel maar ook zeer belangrijk de reviews die klanten maken. Daarom geef ik hierbij een link die je kan gebruiken voor jou keus. 

https://www.gsmarena.com/

Daarin kan je eens lezen wat de specificaties zijn van jou favoriete toestel en de reviews die gebruikers er over zeggen. 

 

 

 

 

Patrick2 | De eenvoudigste oplossing is vaak de beste!
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


Labels (2)
8 ANTWOORDEN 8
Helen1
Ervaren genezer

Hartelijk dank allemaal!

0 pluimen
Helpendehand
Gewaardeerd verkenner

Inderdaad

Jorn1
Gewaardeerd verkenner

Zelf vind ik de prijs van een eventuele herstelling ook belangrijk om mee te nemen. Bij sommige merken betaal je voor een nieuw scherm enkele honderden euro's en bij andere vele minder.

Zeker voor iemand die eens zijn toestel laat vallen is dit belangrijk om mee te nemen.

Voor de rest vind ik dit een zeer overzichtelijke opsomming!

 

Grtjes

mrfreeze35
Gewaardeerd verkenner

beste patrick2,

Waar ik mij in erger bij nieuwe gsm's zijn de micro sims.

wat een miserie om die deftig in een nieuwe samsung a20 en a51 te krijgen.

als je ze in het schuifje plaatst opzij dan valt ze er 9 van de 10 keer uit.

dit is zeker geen vooruitgaang .

het iets grotere formaat was toch beter.

dit is toch ok een punt waar je bij je aankoop moet op letten.

gino

 

                                                          

Leden met de meeste pluimen