annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Bezoek aan Sector One

Topic gestart op: 15-07-22 18h26

bulrog
Wijze
Wijze

Bezoek aan Sector One

Hallo iedereen,

Orange nodigde de Super Users uit voor een bezoek aan de kantoren van Sector One. Sector One . Sector One is een Belgische professionele e-sportorganisatie E-sport  gesponsord door Orange (en andere grote bedrijven...).

Maar wat is e-sport...? Laten we het aan een (fictieve) profspeler vragen.

 • Hoi, ik ben een e-sport atleet...
  • een atleet: geen grapje...Wat doe je? FIFA 2022 spelen in je korte broek, in je huiskamer?
 • Nee, nee... Ik maak deel uit van een professioneel video game team zoals Valorant of Counter-Strike. Het is als een voetbalteam met clubs, sponsors, transfers, enz.
  • Wacht... je bedoelt... je wordt betaald om te spelen?
 • Wel, ja.
  • Ze betalen je... maar ze betalen je echt... ? In geld, ik bedoel... euro's, wat?
 • Ja, ja... We worden betaald in professionele teams en er zijn transfers tussen clubs zoals in de "normale" sport. Er was onlangs een transfer van een zeer goede speler voor 600.000 euro.
  • maar... is er iemand die hier naar kijkt?  Dit zijn videospelletjes, toch? Hoe kijk je er naar?
 • Nou... zoals alle sporten, op TV of op de computer. Sommige kanalen zijn gespecialiseerd, zoals Es1 . Er is ook een e-sports kanaal op Auvio en natuurlijk zijn er Twitch en Youtube.com .
  • En... zijn er veel mensen die kijken?
 • Het live Hoorzittingen  voor 2019 en 2020 bedroeg respectievelijk 593,2 miljoen en 662,7 miljoen.
  • Nou...

Laten we teruggaan naar sector een.

Sector One ligt op 5 minuten lopen van het Sint-Katelijneplein in Brussel. Je kunt hun kantoren vanaf de straat niet missen. Eerste indruk: alles is nieuw en zeer modern. De PC's zijn duidelijk "renpaarden" en de schermen zijn van de laatste generatie. We worden begroet door Thomas en Arnaud, van wie de een Branding Manager is en de ander Content Manager.

Ze geven ons een presentatie van e-sports en Sector One in het bijzonder. Veel vragen van de Tribers en ook van @NelsonM  en @RizlaineB  die ons vergezelden. Dan nodigt Lars, een professionele speler, ons uit voor een spelletje Valorant. Dus... Hoe zal ik het zeggen... Het geeft je een idee van het niveau dat nodig is om Pro te worden in e-sports. Het volgende onderdeel was betaalbaarder: een minigolftoernooi. Omwille van de christelijke naastenliefde zal ik u de resultaten van de gemeenschapsmanagers niet geven...

Dan komt het bezoek aan de opnamestudio aan de achterkant van het gebouw. Ook hier is het een klap in het gezicht! Apparatuur en infrastructuur waar RTBF en RTL-TVI groen van jaloezie van zouden worden. Alle BlackMagic camera's! De installatie is bijna klaar en de eerste gasten worden morgen, 13 juli, verwacht voor een interview.

Een heel interessant bezoek waardoor we meer te weten zijn gekomen over e-sport en Sector One. Wij zijn ons er meer van bewust hoe ver wij in België nog moeten gaan om het niveau van populariteit te bereiken dat wij in landen als de Verenigde Staten, Frankrijk of Duitsland kennen. Dus, als we het nu over e-sports hebben, weet je dat het niet (alleen) over FIFA 2022 gaat.

Vertaald door @Josette 

Je suis un client. Je ne parle pas au nom d'Orange. Mes avis ne peuvent remplacer les informations de la page Support, les conditions générales ou les informations données par le personnel d'Orange au 5000, sur Messenger, Twitter ou en magasin.
Labels (1)
0 ANTWOORDEN 0
Leden met de meeste pluimen