Goed om te weten: door te surfen op onze website, accepteer je het gebruik van cookies. Wil je cookies uitschakelen? Klik dan op de knop "meer info" hiernaast.
Topic gestart op: 07-03-20 06h26
Antwoorden: 826 antwoorden
ik wens jullie een .........
Patrick bij deze groep staan bijna
al mijn gerechten bij bestanden: https://www.facebook.com/groups/1384713528344326/files/
Was overheerlijk, wel beetje werk hoor!
Succes. Dood ga je er niet van en kruiden kan
jij naar believen ik mag niet alles gebruiken.
Hahahahaha, ik heb die in word document zal eens een proberen neer te zetten hier.
Oei je kan hier geen documenten plaatsen.
Zal ik er eens een kopiëren?
Volkoren lasagna à la Josette met paprikasaus en groenten. 2 pers.
Ik heb deze in de morgen gemaakt dan kan de saus goed intrekken in de lasagne vellen en dat was een goed idee.
1 pakje volkoren lasagne vellen ( Lasagna Integrali volkoren van Grand'Italia )
waarvan ik de helft heb gebruikt.
3 gesneden uien in kleine blokjes
1 gele courgette
1 kleine zoete aardappel
Zout- Oregano
2 teentjes Knoflook of poeder
250 gr kalfsgehakt
Gemalen kaas
Paprikasaus.
Omdat ik géén tomaten eten mag en histamine vrij eten moet, heb ik deze uitgedokterd.
Wilde graag eens een rode saus bij de pasta, maar deze kan je bij alles gebruiken. Bij pasta heel lekker.
Ik vries ze in per portie.
Je kan er nadien nog fijne gewokte courgettes, worteltjes
of andere fijne groenten onder doen.
6 rode paprika's
6 uien
4 tenen knoflook ( of meer)
1 zoete aardappel
olijfolie, zout, oregano
Stoof de uien in de olijfolie.
Als de ui glazig is er de grof gesneden
paprika's en knoflook (persen) bijdoen.
Zoete aardappel schillen in blokjes erbij stoven voor
de binding. Laten gaar worden.
Pureren met de staafmixer en op smaak maken
met zout en oregano indien nodig.
In porties invriezen kan.
Lasagne.
Neem een pan met weinig boter en bak het gehakt rul met de ajuinen
en kruid naar believen laat nog even doorsudderen. Doe dan alles bij de paprikasaus.
Snijd de hoekjes van je courgette en aardappel eraf.
Snijd de courgette doormidden in de korte weg.
Schil de aardappel.
Snijd met de mandoline de courgette op nr 2 alsook de aardappel in schijfjes.
Neen het airfryer mandje met hengel.
Verspreid de paprikasaus op de bodem. Goed nat.
Leg daarna op bodem lasagne vellen op de paprikasaus.
Ik nam er 2 waarvan ik aan een kant de hoekjes eraf gebroken heb.
Druk ze goed aan. Passen ze mooi. Weer een laagje saus.
Leg een laagje courgette van de mooiste schijfjes goed dicht bij elkaar.
Beetje aandrukken. Daarna bedek je weer lasagne vellen eroverheen met de paprikasaus.
Leg een laagje zoete aardappel. Beetje saus de laatste courgette.
Daarna bedek je weer lasagne vellen en de rest van de saus erover heen.
Zie dat je saus genoeg erover heen hebt anders kunnen de vellen niet zwellen.
Bak de lasagne gaar in 20 minuten op 180 graden.
Doe de kaas het moet niet als laatste erover.
Gebruik de spatdeksel zodat je kaas niet vliegen gaat. Of zet de airfryer even uit zodat hij een beetje smelt. Zet nog even op hou de tijd in de gaten zodat hij niet verbrand.
De overgebleven rest groenten doe ik in een zakje
in de vriezer voor de soepketel en die noem ik dan allerlei soep.
Verrassend lekker met alle overgebleven groenten van de week.
Smakelijk, Josette.