annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Packet loss spikes

Topic gestart op: 24-07-23 16h50

Antwoorden: 5 antwoorden

QuinnFX
Ervaren verkenner

Packet loss spikes

Beste,

Ik heb sinds enkele dagen last van zware packet loss. Ik dacht eerst dat het aan de servers lag van de game die ik speelde, maar na een complete reset van de router en mijn desktop denk ik niet dat het aan mij ligt of aan de game servers. (Geen packet loss op een ander netwerk, wel packet loss op zelfde netwerk maar ander toestel).

Het ligt volgens mij niet aan mijn configuratie, vermits het probleem willekeurig is begonnen (ik had niks aangepast in de configuratie van de modem).

De packet loss is volgens mij voornamelijk voor outgoing packets. Alles van de game runt smooth, maar mijn input (keyboard/muis) wordt na een tijd compleet genegeerd of gebufferd, waardoor het soms >2sec neemt voor mijn interactie geregistreerd is.

Het probleem komt ook voor op eender welk toestel verbonden op het netwerk. Het ligt dus niet aan een slechte draadloze verbinding. Ik heb draadloos + bekabeld getest.

Iemand een idee wat ik kan doen? Volgens mij is er ergens een beschadigde kabel, ergens waar mijn data langs passeert.

Ik heb in de bijlage een screenshot geüpload van netwerk logs (visualisatie) van een willekeurige game waar ik enorm veel last had van de packet loss spikes.

Labels (2)
0 pluimen
5 ANTWOORDEN 5
Totem
Grote Wijze
Grote Wijze

Ugh @QuinnFX ,

Het probleem is opgelost. Kun je het eens proberen?

Totem

0 pluimen
QuinnFX
Ervaren verkenner

@Totem packet loss in game is weg. Heb wel nog ping ms spikes maar goed.

QuinnFX_0-1690383455339.png

QuinnFX_0-1690383589980.png

 

 

0 pluimen
mmaes1234
Gewaardeerd verkenner

Hoi!

Gaat het toevallig over League of Legends? Ik (en vele anderen) hebben exact hetzelfde probleem. Er is nog een ander topic hierover: https://community.orange.be/t5/Netwerk-en-Veiligheid/MS-lag-bij-spelen-League-of-Legends/td-p/146621

0 pluimen
QuinnFX
Ervaren verkenner

Hey mmaes1234, het ging inderdaad over league of legends in de eerste plek. Ik heb ook valorant getest en ook daar conneciton issues.

Ik speel geen andere games momenteel waar je netwerk zo een grote belangrijke rol speelt maar ik heb csgo eens getest en daar bleek het beter te zijn maar ook nog wat issues.

Als ik een ping uitvoer naar google.com van een 100-tal pings (ping -n 100 google.com, in cmd) dan zie je duidelijk dat er niet zoveel packet loss is maar wel ping spikes inderdaad van gemiddeld 25 naar gemiddeld 70. Ik veronderstel dat dit veroorzaakt wordt door de lost packets die opnieuw gestuurd moeten worden en een lost packet volgens cmd is een packet die timed out (veronderstel ik maar niet zeker). Ik zal het ander topic volgen en hopelijk snel een oplossing :)!

0 pluimen
Leden met de meeste pluimen