annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Tips & tricks : Mijn wifi is traag

Topic gestart op: 08-09-20 15h49

Antwoorden: 2 antwoorden

Totem
Grote Wijze
Grote Wijze

Tips & tricks : Mijn wifi is traag

Ugh allemaal ! 

Totem merkt dat er veel vragen komen over de WIFI. Hier is een lijst met basistesten en makkelijke oplossingen voor je wifiproblemen.

  1. Hoe verder je van de modem verwijderd bent, hoe trager de verbinding zal zijn. Dat heeft te maken met het vermogen dat wordt beïnvloed door de afstand en aanwezigheid van obstakels.

De oplossing is dat je het apparaat dichter bij de modem zet of eventueel je wifidekking versterkt met speciale PLC-adapters.

Zet apparaten die veel gegevens uitwisselen, indien mogelijk, zo dicht mogelijk bij je modem als ze zijn verbonden via wifi. Gebruik een UTP-ethernetkabel van cat. 5E voor een betere efficiëntie.

 

  1. Je apparaat meldt dat het wifisignaal krachtig is, maar je verbinding gaat traag. Controleer in dat geval of er geen interferentie is.

Staan er in de buurt van de modem een babyfoon, een draadloze telefoon, een mobiele telefoon, een draadloze spelconsole, een microgolf, een aquarium, spiegels of metalen voorwerpen? Zo ja, moet je die verder weg zetten van de modem.

Gebruik je met verschillende buren tegelijkertijd wifimodems met dezelfde wififrequentie (hetzelfde kanaal)? Om dat probleem op te lossen, zijn er verschillende mogelijkheden:

- start een automatische optimalisatie van je wifinetwerk, door de modem te herstarten of via de beheerdersinterface van de modem

- ben je vertrouwd met geavanceerde parameters, gebruik dan bij voorkeur de frequentieband van 5 GHz

- blijft het probleem zich voordoen, versterk dan het wifisignaal met bijvoorbeeld PLC-adapters.

 

  1. Hoe meer apparaten je hebt verbonden en actieve op je wifi, hoe meer gegevens worden uitgewisseld via wifi en hoe trager je wifi zal zijn.

Twee oplossingen :

- verbind alleen mobiele apparaten met wifi. Computers om grote bestanden te downloaden sluit je best op het internet aan met een ethernetkabel

- controleer of er niemand je wifi gebruikt buiten je weten om.

Tip : heb je niet de keuze en moet je toch grote bestanden downloaden via wifi, zet je draadloos apparaat dan dichter bij de wifimodem.

 

  1. Al je apparaten functioneren goed op één na :

- controleer op de aanwezigheid van virussen

- controleer de algemene prestaties van je computer en als het apparaat niet aan zijn limiet zit voor wifiprestaties. Controleer bijvoorbeeld of het de laatste wifinor­men ondersteunt (802.11n, 802.11.ac) en of het voor elke frequentieband (2.4 GHz en 5 GHz) is uitgerust met minstens 2 antennes.

 

  1. Zet de modem voor een betere wifiverbinding:

- verticaal

- bij voorkeur op een plaats uit de buurt van metalen voorwerpen of spiegels. Zet de modem bijvoorbeeld niet tussen een meubel en de muur

- indien mogelijk in de hoogte (ideaal halverwege de wifidekkingszone).

 

Meer info nodig ? Lees de FAQ op de website https://oran.ge/2LEs7SY

Totem's zonnegroetjes,

Totem

2 ANTWOORDEN 2
djhammeke
Ervaren verkenner

Hebben 2 wifi versterkers laten plaatsen door orange en onze wifi is er op vooruit gegaan 🙂 

Tinneke2
Aspirant sjamaan

Soms is iets heel eenvoudig op te lossen .met raad en daad .is er altijd een oplossing .

Leden met de meeste pluimen