annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Tips & tricks : Probleem van wifiverlies

Topic gestart op: 08-09-20 15h38

Totem
Grote Wijze
Grote Wijze

Tips & tricks : Probleem van wifiverlies

Ugh allemaal !

Heb je probleem van wifiverlies ? Dit zijn enkele zaken die je kan controleren:

Is op meerdere apparaten het wifisignaal van je modem verloren, controleer dan of het wificontrolelampje van je internetmodem brandt of dat je modem nog altijd op het voedingsnet is aangesloten (power-controle­lampje ( brandt),

- brandt het wificontrolelampje niet, is de wifi niet geactiveerd. Druk langer dan 6 seconden op de knop van de modem om wifi opnieuw te activeren.

- brandt het lampje en heb je recent het wifiwachtwoord van je modem gewijzigd, controleer dan of je hetzelfde wachtwoord ook opnieuw hebt geconfigureerd op al je apparaten.

Opgelet: als je het wifiwachtwoord van je modem wijzigt, vergeet niet om het wachtwoord te wijzigen voor de twee frequentiebanden als ze dezelfde naam dragen (de wachtwoorden moeten identiek opdat je apparaten geen problemen zouden hebben om verbinding te maken).

- brandt het lampje en heb je de parameters van je modem niet recent veranderd, herstart dan de mo­dem en herhaal de test. Blijft het probleem zich voordoen, neem dan contact op met de klantendienst.

 

Is op één apparaat het wifisignaal van je modem verloren :

- controleer of je apparaat niet buiten het bereik van je modem valt

- controleer of je apparaat niet in vliegtuigmodus staat en of wifi is geactiveerd

- controleer of de naam van het wifinetwerk waarmee je apparaat is verbonden, wel degelijk die van je modem is. Raadpleeg het etiket onderaan op je modem.

- op je apparaat verschijnt dat de `wifiverbinding beperkt of onbestaande is', controleer of je het juiste wifiwachtwoord hebt ingegeven.

- als het probleem zich blijft voordoen, kan je de modem uitschakelen en herstarten

- je apparaat meldt dat het geen verbinding kan maken met het wifinetwerk. Sluit in dat geval het venster met het bericht en gebruik de functie `vergeten' van je apparaat. Zodra het netwerk is vergeten, kan je met het apparaat opnieuw proberen om verbinding te maken met het wifinetwerk alsof het de eerste keer was en moet je je wifiwachtwoord opnieuw ingeven. De functie `vergeten' is op de meeste apparaten beschikbaar.

Voor Windows, volg de volgende procedure:

■ klik op het wifi-icoontje onderaan rechts op het scherm,

■ klik op de link onderaan op de pagina `Netwerkcentrum',

■ klik op de link van het menu bovenaan links `Draadloze netwerken beheren',

■ er verschijnt een lijst met de reeds op de computer geregistreerde wifinetwerken,

■ selecteer het netwerk in kwestie met een klik op de rechtermuisknop,

■ selecteer `verwijderen',

■ verlaat vervolgens de pagina en volg de procedure om verbinding te maken met wifi.

 

Indien zich in een van je apparaten op dezelfde locatie gedurende enkele seconden een stroomonderbreking voordoet, is het mogelijk dat je apparaat beslist om op die locatie van frequentieband te veranderen (van 5 GHz naar 2.4 GHz of omgekeerd). 

Wijze woorden vliegen door de hoofdtipi !

Totem

0 ANTWOORDEN 0
Leden met de meeste pluimen