annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Verbinding via powerline tussen modem woonkamer en garage

Topic gestart op: 24-01-24 09h58

Antwoorden: 3 antwoorden

Cgilson
Aspirant verkenner

Verbinding via powerline tussen modem woonkamer en garage

Hallo, we zijn aan het bekijken of we van internetleverancier kunnen veranderen (mobile vikings naar orange). De proximus modem en verbinding komt binnen via de garage, de coaxkabel komt binnen via de woonkamer. De huidige modem in de garage is via een ethernetkabel verbonden met de zonnepanelen en laadpaal. Is het mogelijk om te werken met een powerline via stopcontact in de woonkamer naar stopcontact in de garage om deze 2 apparaten te verbinden met de modem? Een ethernetkabel trekken is namelijk geen optie. Alvast bedankt voor jullie hulp.

Labels (1)
0 pluimen
3 ANTWOORDEN 3
thomasdb_eu
Aspirant verkenner

hoever is het van deze stopcontacten modem/garage naar de electriciteitskast (knooppunt)? het signaal moet hierlangs waarschijnlijk over en weer tenzij de kast in de garage staat ook. verder  kan u ook met 2 wifi (eventeel mesh) AP punten werken om het te overbruggen als de 2.4 ghz er geraakt en powerline niet . reken bij beide per apparaat 3 of 6 watt extra verbruik naargelang wat u in dienst neemt dus een utp kabel is beter en vrijwel ook altijd stabieler. mesh is even makkelijk asl powerline. het is een netwerkbridge tussen 2 of meer torentjes, en deze hebben soms ook meer dan 1 aansluiting

0 pluimen
lithion
Ervaren verkenner

Powerline is een optie en als die op dezelfde elektriciteitskring zitten werkt dat meestal heel goed. Je hebt er zelfs met ingebouwde switch waardoor je die zonnepanelen en laadpaal rechtstreeks op de powerline adapter kan verbinden.

Gregory
Wijze
Wijze

Power line is een optie, of een wifi extender

Beide opties zijn te testen - er is ook een wifi 6 booster die je kunt aanschaffen bij de modem

Leden met de meeste pluimen