annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Coax /internet

Topic gestart op: 19-08-23 09h25

Antwoorden: 6 antwoorden

Elke262
Gewaardeerd verkenner

Coax /internet

Situatie: 1 coax aansluiting in de muur. Ooit is daar blijkbaar een verdeler op aangesloten voor internet maar bij het renoveren hebben we alles weggehaald omdat we dachten dat dat iets oud was en we het niet meer nodig hadden. Zie foto 1.  Gelukkig hebben we dat witte kastje (de verdeler) gehouden maar geen idee hoe we het terug moeten aansluiten. Foto 2 en 3 situatie nu. Iemand die er iets van af weet? Mss een eenvoudige manier..

Labels (1)
0 pluimen
6 ANTWOORDEN 6
lithion
Veteraan verkenner

Volgens ik zie:
- heel lang geleden, nog voor er internet was, was de coax afgemonteerd in de wandcontactdoos. Er kwamen toen geen kabels uit de muur.

- toen werd er internet aangevraagd en werd die bestaande aanvoerkabel uit de muur verlengd en aangesloten op de splitter (de basisfunctie van dit toestel is signalen te filteren zodat je tv het internetsignaal niet stoort). Je ziet dit duidelijk op de eerste foto met al die koppelstokjes op die ene kabel die uit de muur komt (dat is de aanvoerkabel). Er werd verder ook een kabel gelegd van de splitter naar de wandcontactdoos voor de tv (2e kabel uit de muur).

- bij de renovatie heb je die originele aanvoerkabel rechtstreeks terug afgemonteerd in de aansluitdoos zoals heel lang geleden. Hier ga je dus in de fout. Die kabel moet terug uitgelengd worden en terug aangesloten worden op de splitter. Vervolgens heb je de tv kabel van de splitter die afgemonteerd mag worden in de wandcontactdoos.

Met die werken die je gedaan hebt is het mogelijk dat je de signalen op de coax van Telenet stoort en zij kunnen daar niet mee lachen. Best zo snel mogelijk ongedaan maken voor dat ze aan je deur staan.

0 pluimen
Gregory
Wijze
Wijze

@Elke262 

Dat wit kastje, de verdeler, versterkt het signaal dat binnenkomt

Links onder is de kabel die van buiten binnenkomt

Rechts daarvan zitten (5) andere aansluitingen

Allen gemarkeerd met 0 dB of 4 dB ( 4 dB versterkt het meest)

1 ervan (CM) is om de modem aan te sluiten

De rest is om TV ( of decoder aan te sluiten)  Normaal heeft de decoder een coax in en out.   In = coax in, Out = coax van de decoder naar de TV)

Good luck

0 pluimen
Elke262
Gewaardeerd verkenner

Maar voor de renovatie was het deze situatie (2 kabels die onder uit komen ) (foto 1)  maar met de renovatie zijn die kabels weggehaald en is het nog gewoon coax (zoals foto 2) kan ik die verdeler gewoon aansluiten op de coax?  

We hebben het wel eens opengedraaid en een kabel die van de verdeler kwam onder het schroefje bijgestoken in de coax maar dat werkte niet 🙈 (foto 3) 

0 pluimen
Gregory
Wijze
Wijze

is een beetje een kluwen, he

Terug doen zoals je eerste foto in je oorspronkelijk bericht

Kan moeilijk lezen wat er op de verdeler staat.  Er is ook bovenaan een kabel - is die de ingang voor de kabel die van buiten komt ?

 

0 pluimen
Leden met de meeste pluimen