annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Tips&Tricks: hoe het beste een topic maken

Topic gestart op: 30-06-20 11h34

Antwoorden: 4 antwoorden

patrick2
Wijze
Wijze
14 4 1,669

Tips&Tricks: hoe het beste een topic maken

Regelmatig merken we dat de bepaalde topics en of vraagstelling of probleem onder oude topics worden geplaatst. Dat wil dus zeggen dat deze post of vraag en of idee of probleem niet of te laat wordt opgemerkt. Dan heeft de Topic starter dus ook veel te laat een oplossing of zullen we de topic te laat opmerken. Daarom hier een kleine uitleg hoe je het beste een topic maakt zodat iedereen op de Tribe deze post ook kan zien en lezen. Want als de nieuwe vraag of idee of probleem onder een oude topic komt ziet enkel die persoon of personen die hebben gereageerd in dat onderwerp al de rest ziet dus je probleem of opmerking of idee niet. Daarom probeer zoveel mogelijk Tribers te bereiken en dat is door een nieuw topic te starten. Hoe start je een nieuw topic :

* Kies eerst een juiste rubriek. Je  kan van boven altijd eerst je juiste rubriek kiezen waar je vraag over gaat. Je hebt verschillende keuze mogelijkheden en ook verschillende optie's in het drop down menu. 

patrick2_0-1593508031729.png

* Heb je het juiste onderwerp gekozen en ook de juiste keuze in het drop down menu gemaakt dan kan je een nieuw topic starten. Als je dat gedaan hebt kan je kiezen uit thema's . Als je daar ook het juiste Thema kiest wordt je post ook sneller opgemerkt. 

patrick2_1-1593508156019.png 

patrick2_2-1593508477604.png

* Maak daarbij nog een zo goed mogelijk onderwerp dat het al wat duidelijk is waar het over gaat. Als je in het onderwerp zet :  TV,  dan kan dat over alles gaan. Als je erin zet 'Tv app werkt niet' is het natuurlijk al duidelijker. Daaronder kan je dan je topic maken met de juiste en concrete uitleg of probleem. 

Als dan je antwoorden geweest zijn of er hebben er gereageerd op je topic en je probleem is opgelost kan je die markeren als oplossing. Of de post die je het meest geholpen heeft markeren als oplossing. Dan komt jou topic weer bovenaan te staan met de oplossing en moet een andere Triber niet ver zoeken als die hetzelfde voor heeft.

Op deze manier kan je ook Tips&Tricks aanmaken of ideeén voor de Tribe of ideeén voor Orange in het algemeen. Die hoef je ook niet te markeren als oplossing want op dat moment is dat geen probleem en je weet ook niet of je idee werkt en of Orange of de Tribe het idee kan waar maken. Dus die blijven dan ook als onopgelost staan. 

Moest je nog iemand willen vermelden in bepaalde posten of topics gaat dat ook. Met de @ voor de naam , bijvoorbeeld @patrick2  , dan ja kan je iemand Mentionen , iemand benoemen. Je zet de @ zonder spatie en je ziet dan al een lijstje komen met de personen die al hebben deelgenomen aan jou gemaakte topic. Heb je dat niet en je wil specifiek toch iemand benoemen dan doe je de @ zonder spatie en typt de naam. Dan zie je vanzelf dat de juiste naam erbij komt te staan. Dat is belangrijk en vooral als er al meerdere hebben gereageerd op jou topic. Als iemand op dat moment een specifieke vraag heeft gesteld en daar zitten nog drie andere post's tussen wordt dat moeilijk te zien. Vandaar kan je dus ook een specifiek persoon vernoemen in je post zodat die persoon ook een melding krijgt dat die vermeld is. Of je hebt gewoon een vraag of vermelding specifiek aan die persoon. 

 

Aan alle veel Tribe plezier !! 

 

patrick2_0-1643043047919.png

 

 

4 Opmerkingen
Over de auteur
Ben iemand die graag de dingen probeert op te lossen als ook mensen te helpen. Heb bij Telenet en Proximus een lange tijd gewerkt dus dat speelt ook een belangrijke rol. Verder hou ik mij bezig met vooral de pc en internet als gsm's en ben ik graag op de hoogte van de nieuwe weetjes en dingen.