annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Custom static DNS • DOH

Topic gestart op: 12-08-23 09h59

Antwoorden: 4 antwoorden

kovander
Aspirant verkenner

Custom static DNS • DOH

OPGELOST

Hallo

Ik zou op de Orange router de DNS servers willen instellen op basis van URL, maar dat lijkt niet te lukken wanneer ik dit ingeef onder "Your Local Network → Advanced → Parameters DNS". De foutmelding die ik krijg is "Please enter two valid custom DNS IP addresses." Met enkel een IP address lukt het wel, maar dan heb je geen DOH. Wordt dit niet ondersteund door Orange of doe ik hier iets verkeerd?

Labels (1)
0 pluimen
1 GEACCEPTEERDE OPLOSSING
Gregory
Wijze
Wijze

4 ANTWOORDEN 4
Josette
Wijze
Wijze

@kovander een goedemorgen,

fijn te zien dat het opgelost is voor je.

Je krijgt deze ook nog.

Tag2023.jpg

 

Josette is ook een klant maar ... Vergeet niet om: pluimen te geven en/of als oplossing te markeren dank U klik eens op het blauwe woordje.
Gregory
Wijze
Wijze

Is niet mogelijk @kovander 

DNS over HTTPS - Wikipedia

DoH is a work in progress.

 

Cdt24801
Wijze
Wijze

Het is niet mijn specialiteit maar ik heb nooit anders geweten dan dat je DNS instelt aan de hand van IP adres in een router.

EDIT: lees dit eens: https://www.antagonist.nl/blog/dns-uitgelegd/

Leuze van de dag | Echte levenswijsheid vind je niet met een zoekmachine op internet
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


lithion
Veteraan verkenner

DNS is inderdaad altijd op basis van een IP-adres en DNS-servers stel je ook zo in. Bij DOH (DNS over HTTPS) zal de verbinding tussen de client en de DNS server beveiligd worden via een geëncrypteerde tunnel (HTTPS). Om die HTTPS tunnel te kunnen opbouwen heeft je client ook nog steeds de klassieke DNS nodig om het adres van de DOH-server te kunnen omzetten naar een IP-adres. Moraal van het verhaal: @kovander in de instellingen van de Orange router/modem moet je niks aanpassen. Enkel zorgen dat je client DOH geactiveerd heeft. Zie https://developers.cloudflare.com/1.1.1.1/encryption/dns-over-https/encrypted-dns-browsers/ 

my 2 cents: die DOH zorgt in er praktijk vooral voor dat google nog meer data krijgt (zoals alle sites die je bezoekt en toepassingen die je gebruikt).

Leden met de meeste pluimen