annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Fiber uitrol

Topic gestart op: 24-08-21 12h48

Antwoorden: 12 antwoorden

patrick2
Wijze
Wijze

Fiber uitrol

OPGELOST

@Totem 

Nu we weten dat Telenet via zijn kabel 1 Gb download geeft en dat Proximus druk is om de inhaal strijd aan te gaan  om ook deze snelheden te kunnen bieden via Fiber is de vraag wanneer zal Orange Fiber overal aansluitbaar maken? 

Hier is weinig over bekend binnen Orange en dus ook geen andere info die er is om het na te kijken. Oke er is een bepaalde tool beschikbaar om te zien of Fiber in de straat aanwezig is maar daar houd het ook mee op. Is er een bepaalde kijk op of is er meer informatie rond? 

Patrick2 | De eenvoudigste oplossing is vaak de beste!
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


Labels (1)
1 GEACCEPTEERDE OPLOSSING
Totem
Grote Wijze
Grote Wijze

Ugh @patrick2 ,

 

We hebben op dit moment geen verdere informatie.
Orange is er mee bezig... Maar het gebeurt beetje bij beetje

 

Totem

Bekijk de oplossing in de community in het oorspronkelijke bericht

12 ANTWOORDEN 12
Lutgart
Gewaardeerd verkenner

Blijkbaar heeft orange geen interesse in de fiberkabel. Toch niet toen wij voor info gevraagd hebben hier over daarom hebben wij hem niet laten binnen leggen.

Veel geluk in jullie nieuwe woning

0 pluimen
YannickV
Moderator
Moderator

Hey Lutgart, op dit moment ziin onze snelheden (afhankelijk van het tariefplan) te vergelijken met die van een fiber aansluiting. 

patrick2
Wijze
Wijze

@YannickV 

In principe is er al fiber aangezien Telenet dit al in het begin heeft laten aanleggen. Maar hier moet men duidelijk in zijn en blijven wat Fiber nu echt daadwerkelijk is aangezien er veel hier niet echt duidelijk begrijpen wat ze bedoelen. Daarmee dat de zin , met fiber technologie , op de website ook niet geheel volstaat. Of wel geeft men daar een duidelijke uitleg bij of wel die zin weg laten. 

Puur fiber , zoals Proximus nu heeft , is in de straat en tot in huis. Wat Telenet heeft , waar Orange ook mee op de kabel zit , is fiber in de straat maar het laatste deel is coax. Coax kan ook wat hogere snelheden aan maar goed niet zoals de 'echte' fiber die Proximus nu tot in huis legt. Dus eigenlijk het laatste deel van je aansluiting  , van de TAP of de paddestoel , tot binnen is Coax. 

Vergeet ook niet dat Proximus gebruik maakt van dedicated fiber dus ook weer een gedeelde aansluiting. Dat wil dus zeggen als er vele op die aansluiting actief zijn dat je snelheden ook wat omlaag gaan. Maar goed dat is weer een ander onderwerp. 

Patrick2 | De eenvoudigste oplossing is vaak de beste!
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


0 pluimen
Gregory
Wijze
Wijze

Wat ik er van begrijp @patrick2 is dat je snelheid omlaag kan gaan bij shared fiber, en dat dedicated fiber een constante snelheid heeft

Know This About Shared vs. Dedicated Fiber | Fuse.Cloud+

Dedicated fiber internet is a type of internet service that uses fiber optic cables to provide a dedicated and exclusive connection to a user. This means the connection is not shared with other users, resulting in faster and more reliable speeds.

In contrast to shared fiber, dedicated fiber provides a guaranteed bandwidth around the clock. Shared fiber is typically less of an expense than dedicated fiber, making it a tempting option for smaller businesses.

However, a downside of shared fiber, one that many business leaders may not realize, is that during surges in internet usage, subscribers will receive far less bandwidth since the bandwidth is shared through a single cable with other users in the area.

But with dedicated fiber, if a business subscribes to 100 Mbps, users will always have access to 100 Mbps regardless of peak traffic periods. This is because the connection between your business and the web is private. Internet uptime is a huge factor in productivity and profitability — and a top reason why so many organizations are happy to invest in dedicated fiber.

Verder zijn zowel shared en dedicated fiber beschikbaar bij Proximus

Ziehier Is fiber beschikbaar in uw bedrijf? | Proximus

0 pluimen
Leden met de meeste pluimen