Internet en Fixed Phone
Op zoek naar informatie over ons internet- en vaste lijn aanbod? Dan bevind je je op de juiste plek! Onze tribers helpen je graag verder ...
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Highlighted
Ervaren verkenner

Fix phone niet geschikt voor alarmen?

OPGELOST

Uch,

Bij familie van mij woont een oudere grootouder in. Ze heeft een personenalarm (knopje als ze valt of hulp nodig heeft). Nu heeft ze een Telenet modem met een soort batterij achter wanneer deze uitvalt zodat de vaste lijn kan blijven werken.

Ik vroeg mij af of ze ook kunnen Love met fix phone nemen? Want op de pagina staat dat Love niet overeen kan met fax systemen en alarmen. Maar wat bedoelt mijn juist met alarmen? Personen alarmen, inbraak alarmen ... dat is niet duidelijk voor mij.

https://www.orange.be/nl/producten-en-diensten/fixedphone

Bedankt als iemand hier meer info over heeft.

(ik vond geen aparte sectie voor fix phone in dit forum, daarom post ik het onder internet)

 

Labels (2)
0 pluimen
18 ANTWOORDEN 18
Highlighted
Leidende sjamaan

Re: Fix phone niet geschikt voor alarmen?

de vaste lijn is inderdaad niet koppelbaar aan alarmen in welke vorm ook . Vraag me niet de juiste exacte technische redenen maar denk dat het gewoon komt omdat er geen modem battrypack te verkrijgen is waardoor er geen soort backup is als de stroom uitvalt. 

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
0 pluimen
Highlighted
Gewaardeerde genezer

Re: Fix phone niet geschikt voor alarmen?

@ToMiKoN  misschien kan je het personenalarm ook gebruiken op het mobiele netwerk, met een gratis mobiel abonnement waar je enkel de gesprekken betaalt.

Met de Orange vaste lijn gaat ook als je de router en ata op een kleine UPS (+-100€) aansluit.

Heeft het personenalarm zelf een batterij ?

 

 

Highlighted
Gewaardeerd verkenner

Re: Fix phone niet geschikt voor alarmen?

Dag allen, ik was me ervan bewust (door de goede en volledige info op de website van Orange) dat ik bij de overstap (van Telenet) mijn vaste analoge lijn zou verliezen en een VoIP (voice over IP) in de plaats zou krijgen, waarbij mijn alarm niet meer zou werken. De reden is dat mijn (ouder type) alarm een analoge lijn nodig heeft om een signaal te kunnen maken. Dit is nu op te lossen doordat ik een "moduletje" van mijn alarmfirma laat inbouwen (238,50 Euro incl. BTW geplaatst) dat, samen met een nog aan te schaffen simkaartje (kan je bv bij Orange kopen voor 15 Euro, maar bij Proximus voor 10 Euro, waarmee je een jaar kan werken), ervoor zorgt dat het systeem wel weer naar mijn gsm zal bellen wanneer er een alarm is. Ik ben sinds 16 juli van dit jaar klant bij Orange (en nog maar pas met de rest, internet, tv en vaste lijn) en weet niet of ik dat dure moduletje wel laat plaasten... Hopelijk was dit wel een antwoord op jullie vragen.

Highlighted
Gewaardeerde genezer

Re: Fix phone niet geschikt voor alarmen?

Day @JeanLoyens,

Bij Telenet had je VoIP met een noodvoeding, de telefoonlijn was inbegrepen in je pack (5€/maand).

Orange vraagt 10€/maand, vaste en mobiele gesprekken inbegrepen.

Een GSM module inbouwen is een goede oplossing ee prijs is ok, deze module zal gevoed worden door de alarmcentrale bij stroomuitval.

Neem hierbij een Telenet GSM abonnement 0€/maand "prijs volgens verbruik", dan betaal je enkel de meldingen.

 

Highlighted
Orange-werknemer
Orange-werknemer

Re: Fix phone niet geschikt voor alarmen?

Hoi allemaal,

 

Even "my two cents".

 

Wat de technische reden betreft. Op zich is eigenlijk is geen enkele VoIP oplossing "geschikt" om met alarm systemen om te gaan. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de ATA het analoge signaal naar IP omzet. Hierbij past men een codec toe die compressie toepast wat het signaal van het alarm kan verstoren. Daarom dat operatoren die VoIP aanbieden "in principe" nooit garanderen dat een alarmsysteem zal werken hierop (trouwens, je hebt hetzelfde risico met faxtoestellen). Voor gewone gesprekken heeft dit weinig invloed en levert dit zelfs een hogere kwaliteit op van het gesprek. Het kan zijn dat Telenet een ander soort codec gebruikt waardoor zij het risico willen nemen in combinatie met een batterij backup systeem (reden zie hierna).

 

Daarnaast is er nog het "zonder stroom geen dienst" gedeelte. De bakjes hebben gewoon ook stroom nodig, indien er een stroompanne zou zijn (moedwil van de inbreker of gewoon door een storing) is je alarm ook weg. Dit is natuurlijk op te lossen met een noodvoeding waarop je de modem en ATA aansluit.

 

Het idee om met een SIMkaart te werken is op zich altijd het beste, gezien er geen lijn is die kan worden doorgeknipt. Stroomstoringen (zelfs regionale) hebben geen invloed als je centrale een batterij heeft (en de antennes van het mobiele netwerk hebben dat sowieso ook).

 

Mijn posts geven mijn persoonlijke mening weer en zijn geenszins een officiëel antwoord van Orange.  Ik ben ook gewoon een deelnemer aan het forum als gebruiker 🙂

Highlighted
Gewaardeerde genezer

Re: Fix phone niet geschikt voor alarmen?

Hallo @TomN,

Als de alarmcentrale gewoon uitbelt en een opgenomen bericht afspeelt dan werkt dit perfect met VoIP.

DTMF werkt ook, een dataverbinding (beheer vanop afstand...) niet (of enkel op zeer lage snelheid en zonder compressie).

Een GSM signaal kan ook gestoord worden maar dan moet je dichtbij de centrale geraken.

Highlighted
Gewaardeerd verkenner

Re: Fix phone niet geschikt voor alarmen?


@Jerre  schreef:

Hallo @TomN,

Als de alarmcentrale gewoon uitbelt en een opgenomen bericht afspeelt dan werkt dit perfect met VoIP. DTMF werkt ook, een dataverbinding (beheer vanop afstand...) niet (of enkel op zeer lage snelheid en zonder compressie). Een GSM signaal kan ook gestoord worden maar dan moet je dichtbij de centrale geraken.


Goede avond. Volgens u zou het gewoon moeten werken zonder een of andere aanpassing? Ik poog nog even uit te leggen wat ik ervan denk te weten: mijn ouder type alarm (19 jaar oud) gebruikte een analoge lijn (ik dacht dat ik die had bij Telenet, anders als wat ik las van TomN, die hier ook reageerde) om uit te bellen. Op mijn gsm zag ik dan een oproep van mijn thuisnummer en als ik opnam hoorde ik enkel wat toontjes (dus geen bericht), waardoor ik wist dat het mijn alarm was. Ik zou dus graag willen weten of zonder verdere aanpassingen toch mogelijk zou zijn dat mijn alarm me (als het internet dan werkt natuurlijk) zou kunnen opbellen, al is het nu geen analoge telefoonlijn meer. Indien het zou moeten werken, zullen ze toch wellicht iets moeten wijzigen, want ik heb het al geprobeerd door thuis het alarm even te laten afgaan, maar ik kreeg dus geen oproep op mijn gsm. Als ik weet wat ik de mensen van het alarm zou kunnen vertellen (ze komen volgende maand toch voor het jaarlijks onderhoud), dan spaart me dat die modulekosten uit en het zou top zijn natuurlijk. Tot slot: mijn alarm heeft wel een backup batterij voor wanneer de spanning wegvalt, maar ik begrijp ook dat dit geen zin heeft, wanneer het internet niet meer werkt door de spanningsval. Dank voor jullie reacties. Vriendelijke groeten, Jean Loyens

0 pluimen
Highlighted
Orange-werknemer
Orange-werknemer

Re: Fix phone niet geschikt voor alarmen?

@Jerre 

Even meegeven dat ik mijn persoonlijke ervaring deel.  Ik neem aan dat in jouw ervaring andere dingen bent tegengekomen (niet zo raar in het IT landschap 🙂 - we hebben allemaal onze positieve en minder positieve ervaringen op dat gebied hé).

Het hangt inderdaad af van het type alarm, het "opgenomen bericht" is alsof er gewoon een telefoongesprek aan de gang is en dat werkt natuurlijk 🙂 (want dan is het een telefoongesprekje).

DTMF werkt in principe, afhankelijk van de codec die men bij de operator gebruikt.  En hier durfen toch al eens wat systemen niet helemaal goed te werken (sommige faxen hebben trouwens ook problemen hiermee).

Je bemerking over het GSM signaal - helemaal terecht - niets is onfeilbaar 🙂  Als de inbreker met een jammer komt ben je er ook aan voor de moeite 🙂

 

@JeanLoyens 

 

Als het mijn alarmsysteem was zou ik het niet op een VoIP telefoonlijn hangen waarvan de provider zelf aangeeft dat deze het niet ondersteund (zie hierboven de melding over de codec).  Je kan het niet even uittesten om te kijken of jouw centrale goed gaat werken.

Indien je toch er verder mee wil gaan, misschien kan @Jerre  je adviseren waar je op moet letten.  Of je type alarm hier vermelden, en misschien is er een andere Triber die de stap naar Fixed Phone genomen heeft met jouw type alarm en waar het werkt.  Die kan je misschien ook tips geven.

Highlighted
Gewaardeerde genezer

Re: Fix phone niet geschikt voor alarmen?

@JeanLoyens,

Die pieptonen hoog laag hoog laag... zoiets, dat is een gewoon telefoongesprek en werkt ook met VoIP.

Als de lijn van 120€/jaar + aankoop noodvoeding + elektrisch verbruik 20€/jaar enkel voor het alarm zou dienen dan is het misschien interessanter om voor de GSM module met het gratis abonnement te gaan.

 

Leden met de meeste pluimen