annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Heb je vragen over de glasvezel?

Topic gestart op: 15-03-21 15h11

Antwoorden: 9 antwoorden

Totem
Grote Wijze
Grote Wijze

Heb je vragen over de glasvezel?

Ugh allemaal,

Totem merkt dat er meer en meer vragen over de glasvezel zijn! Hier vind je meer info hierover 🙂

Wat is glasvezel of fiber? 

Fiber, da’s simpel gezegd dé toekomst van het internet. In tegenstelling tot klassieke internetkabels (uit koper) wordt een glasvezelkabel gemaakt uit zuiver glas. Dat betekent dat internetdata enorm krachtig verstuurd kan worden. Samengevat garandeert glasvezel zo een…

  • stabiele verbinding;
  • een superieure kwaliteit voor iedereen (op welk scherm je ook kijkt);
  • snel delen en downloaden van bestanden aan lichtsnelheid;
  • en dat ook over grote afstanden

Uniek bij Orange: Fluvius brengt met Fiber-to-the-Home glasvezel tot in je woning zodat jij kan surfen aan maximale internetsnelheid. Dit in tegenstelling tot andere providers die glasvezel tot aan je woning voorzien en binnenshuis overschakelen op een standaardverbinding.

Bovendien kan je bij ons op 4 manieren genieten van het internet van de toekomst.

  • Home Fiber. Vast internet via glasvezel voor 40 euro per maand. Verbind zoveel apparaten als je wil en surf onbeperkt – zonder onderbrekingen of vertragingen. (100 Mbps)
  • Love Duo via fiber. Combineer je vast internet met een mobiel Go-abonnement en bespaar op beide abonnementen! Zo betaal je slechts 34 euro per maand voor je fiberabonnement en bespaar je tot 9 euro op je GO-abonnement. (100 Mbps)
  • Internet Fiber Boost. Voor slechts 10 euro per maand extra boost je je internetsnelheid van je Home Fiber of Love Duo via fiber abonnement tot een waanzinnige 1Gbps!

Kan jij ook niet wachten om de kracht van fiber in huis te halen? Check snel of ons Home Fiber-aanbod beschikbaar is in jouw buurt!

Waarom kiezen voor glasvezel?

Jij en je partner telewerken vandaag vanuit de woonkamer. Terwijl jij je online vergadering voorbereidt, streamen jullie via Google Nest jullie favoriete playlist op de achtergrond. Ondertussen neemt jullie tienerzoon deel aan een esports toernooi in onze Arena en bingewatcht dochterlief de nieuwste Netflix series en films.

Als er iets is dat deze (hypothetische) situatie aantoont, is het wel dit: thuis kunnen vertrouwen op een stabiele internetverbinding is belangrijker dan ooit. En dat is exact waar fiberinternet zo goed in is!

Voordelen van internet via glasvezel

  • Je surft en streamt tegen een snelheid van 1 gbit/s of gigabit per seconde (Internet Fiber Boost). Anders gezegd: op slechts 8 seconden tijd download je je favoriete Netflix serie in HD! 
  • Je geniet van een uitzonderlijk lage latentie. Dat betekent dat er weinig tot geen vertraging zit op de dataoverdracht. Zeker voor online gamers of online beleggers kan die milliseconde het verschil maken tussen winst of verlies!
  • Je kan zoveel apparaten aansluiten als je zelf wil. Van Smart Home-toestellen tot meerdere laptops, tablets en smart tv’s: dankzij fiber geniet je op elk toestel van een perfecte internetverbinding.
  • Mooi meegenomen: door je woning aan te sluiten op het internet van de toekomst verhoog je ook de waarde van je huis of appartement.
  • Minder CO2-uitstoot en meer energie-efficiëntie: glasvezelnetwerken stoten 88% minder broeikasgasemissies per gigabit uit in vergelijking met legacy-technologieën.
  • Betrouwbaar: glasvezel is 70-80% betrouwbaarder dan koper, waardoor de operationele kosten zoals onderhoud en foutherstel aanzienlijk worden verminderd.

Nadelen van internet via glasvezel

Je kan met Home Fiber van Orange (nog) niet gewoon tv kijken. Uiteraard kan je met de Google Chromecast wel je favoriete programma’s direct streamen naar je tv.

Glasvezel is (nog) niet overal beschikbaar in België. Check onze website voor meer informatie of laat je vrijblijvend informeren door een van onze medewerkers!

Ok, maar hoe snel is dat fiberinternet van Orange nu écht?

Het volume van je internetverbinding is onbeperkt. Dankzij de Fiber-to-the-Home (FTTH) services van Orange kan je dus de klok rond downloaden tegen maximaal 1 Gbps (met de optie Internet Fiber Boost) en uploaden tegen 200 MBps. Zalig, toch?!

Woon je in een groot huis en wil je in elke kamer maximaal genieten van je supersnel internet? Neem dan zeker ook een kijkje bij onze Mesh WiFi-formule.

Promo: is je wifi signaal te zwak? De Orange-technicus plaatst indien nodig gratis één of meerdere Mesh WiFi modules voor een sterk en stabiel wifi signaal tot in alle hoeken van je huis. (geldig tot 06/02/2021)

In deze steden vind je glasvezel van Orange

Onze glasvezeldiensten steunen op de fiberkabels die Fluvius gebruikt in de straten. Ze rollen het fibernet uit in 5 Vlaamse gemeenten:

  • Genk
  • Gent
  • Diksmuide
  • Poperinge
  • Antwerpen

TIP: tijdens de uitrolfase stelt Fluvius voor om je woning GRATIS aan te sluiten op het fibernetwerk. Mis deze kans niet! Zodra de werken in je straat beëindigd zijn, kost de installatie van een glasvezelstopcontact je 450 euro.

Ja, ik wil een GRATIS glasvezelstopcontact!

Veelgestelde vragen over internet via glasvezel of fiber

ℹ️ Waar vind ik meer info over Home Fiber van Orange?

Voor meer informatie over onze glasvezeldiensten verwijzen we je graag door naar een van de volgende Orange shops:

  • Orange Shop Gent Veldstraat
  • Orange Shop Gent Langemunt
  • Orange Shop Antwerpen Meir
  • Orange Shop Antwerpen Keyserlei
  • Orange Shop Genk
  • Orange Shop Ieper
  • Orange Shop Veurne

Hoeveel kost de installatie van glasvezel of fiber bij Orange?

Afhankelijk van de situatie helemaal niets, nada, rien! De installatiekosten bestaan uit twee delen: ten eerste wordt je woning aangesloten op het glasvezelnet. Hiervoor betaal je in principe 450 euro aan netbeheerder Fluvius. Voert Fluvius werken uit in je straat? Dan gebeurt die aansluiting helemaal gratis!

Daarnaast is er de eenmalige opstartkost van 49 euro. Ook die krijg je van je ons cadeau en dat nog tot en met 30 juni 2021. Klik dus snel door om van dit aanbod te profiteren!

Krijg ik korting als ik al een mobiel abonnement heb bij Orange?

Ja! Heb je al een Go-abonnement, dan profiteer je met onze Love Duo via fiber-formule van een aantrekkelijke korting op beide abonnementen. Zo betaal je slechts 34 euro per maand (i.p.v. 40 euro) voor je fiberabonnement én krijg je 9 euro (Go Intense/Go Unlimited) of 4 euro (Go Plus) korting op je mobiel abonnement.

Hoe weet ik of fiber beschikbaar is op mijn adres?

Je woning moet eerst en vooral aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk van Fluvius. Fluvius installeert daarvoor ook een zogenaamd ‘glasvezelstopcontact’ of aansluitingspunt in je woning. Is dat nog niet gebeurd? Vraag snel je gratis aansluiting aan!

Waar kan ik Home Fiber van Orange bestellen?

Interesse in ons fiberaanbod? Leuk! Vul dan eerst even dit contactformulier in. Daarna zullen we jou contacteren om je bestelling te bevestigen en een afspraak te maken. Zodra het glasvezelstopcontact geïnstalleerd is door Fluvius, komt er een technieker langs om de fiberinternetverbinding te installeren.

Hoe verloopt de installatie van glasvezel?

De installatie van een fiberaansluiting verloopt heel eenvoudig. Zodra er een glasvezelstopcontact geïnstalleerd is, komt er een Orange-technieker bij jou langs. Deze zal volgende 4 stappen uitvoeren:

  1. De technieker installeert de glasvezelmodem en controleert het wifi-bereik in je woning.
  2. De technieker helpt je met de wifi-configuratie op je apparaten (smartphone, computer, tablet, tv) en demonstreert samen met jou de kwaliteit van de internetverbinding via glasvezel.
  3. Ben je al Orange-klant? Dan installeert de technieker samen met jou de My Orange-app.
  4. Tot slot leggen we je uit hoe je je oude internetabonnement opzegt.

Wat als ik niet in een glasvezelzone woon?

Onze glasvezeldiensten worden momenteel samen met Fluvius uitgerold in Antwerpen, Diksmuide, Gent, Genk en Poperinge. Woon jij niet in zo’n glasvezelzone en wil je toch genieten van onbeperkt internet via Orange?

Kies dan voor ons Love Duo of Love Trio internet pack! Da’s onbeperkt vast internet in combinatie met een of meerdere mobiele abonnementen (en eventueel digitale TV). Bovendien zijn onze internet packs overal beschikbaar: in Brussel, Vlaanderen en Wallonië.

Ok, vertel me meer over de Love packs!

Lees ook:

▶️ Hoe de lockdown ons digitale leven veranderde
▶️ Problemen met wifi of gsm-ontvangst thuis? Los het op met Mesh WiFi!
▶️ 5 handige dingen om te doen met een Google Nest Hub

 

Totem's zonnegroeten !

 

Totem

Labels (2)
9 ANTWOORDEN 9
Thomas_D_W
Veteraan verkenner

Is er een reden waarom Internet Fiber Boost slechts 10 euro kost en Internet Boost 15 euro?

0 pluimen
Totem
Grote Wijze
Grote Wijze


@Thomas_D_W  schreef:

Is er een reden waarom Internet Fiber Boost slechts 10 euro kost en Internet Boost 15 euro?


Ugh @Thomas_D_W,

Deze prijzen werden bepaald in functie van de groothandelsprijzen die Orange moet betalen om een ​​hogere snelheid op hun netwerk te kunnen voorstellen.

Totem's groetjes,

Totem

0 pluimen
ToMiKoN
Ervaren verkenner

Ik hoorde dat de gemeente Blankenberge zelf aansluitingen heeft op fiber van Fluvius. WIl dat ook zeggen dat hier snel Orange fiber komt?

0 pluimen
Anonymous
Niet van toepassing

Ik heb hier glasvezel.
Maar dat is van Proximus. Het zou volgens de buren heel goed werken en snel.
Er is maar één probleem, ik wil geen klant worden bij Proximus.

Ben tevreden van Orange en ga er nog heel lang bij blijven. Zo simpel is dat!😉😊

Leden met de meeste pluimen