annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Internet-probleem nog steeds na interventie

Topic gestart op: 27-12-22 23h04

Antwoorden: 1 antwoord

WitteVM
Aspirant verkenner

Internet-probleem nog steeds na interventie

Kerstavond: decorder hapert. Het duurt tot een half uur om een zender te wisselen, opnames bekijken gaat helemaal niet. Chromecast weigert te werken en tv heeft geen internet verbinding. Uiteindelijk via chat contact genomen met orange. Decorder van de stroom halen helpt niet, naar fabrieksinstellingen zetten werkt ook niet.

Kerstdagochtend kom ik tot de conclusie dat onze vaste telefoon ook niet werkt. Dat kastje zonder stroom zetten en laten herstarten werkt ook niet. 

 

Vandaag kwam er een technieker langs. De decorder werkt nu terug. De telefoon zou liggen aan het feit dat die geen apart IP-adres heeft. Die is nu aangevraagd en binnen 2 dagen zou de telefoon terug moeten werken. 

Deze avond hoor ik van de kinderen dat beide problemen hebben om de wifi te gebruiken op gsm/laptop. Heel lastig voor een studerende dochter. De zoon wiens computer bekabeld internet heeft, heeft geen aansluiting meer.

Beneden blijkt dat de tv ook geen internet heeft. De vaste internet is niet verbonden, volgens de tv is hij wel verbonden met wifi maar ik geraak niet op Netflix of YouTube. De chromecast kan ook nog steeds niet verbinden met de wifi. 

Zou dit allemaal samenhangen met het IP-adres van de telefoon? Want in dat geval zou binnen 2 dagen ons probleem zijn opgelost. Iemand een idee? Wel vreemd dat alles perfect werkt en dan opeens er zo veel problemen zijn terwijl er niets is veranderd in huis... 

Labels (3)
0 pluimen
1 ANTWOORD 1
patrick2
Wijze
Wijze

@WitteVM 

Nee jou IP adres voor je vaste lijn heeft er niks mee te maken aangezien je vaste lijn apart werk via dat kastje. 

Je zou wel eens kunnen proberen je HGW te herstarten of te resetten , resetten naar de fabrieksinstellingen met het knopje aan de achterkant van de HGW ( je zwarte modem ). 

Let hierbij wel op dat je wifi terug gaat naar de  wifi naam die je hebt gehad van Orange ( moest je een eigen wifi naam hebben ingesteld ). Ook je wifi paswoord dien je dan te gebruiken wat je hebt gehad van Orange , ook te vinden op de sticker op de HGW. 

Patrick2 | De eenvoudigste oplossing is vaak de beste!
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


0 pluimen
Leden met de meeste pluimen