annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Uitvallend netwerk

Topic gestart op: 01-12-19 13h13

patrick2
Wijze
Wijze

Uitvallend netwerk

Op regelmatige basis zie ik een post voorbij komen dat de netwerkverbinding niet goed is . Dat de netwerkverbinding niet goed is heeft bepaalde oorzaken.

Ten aller eerste is het zo dat als uw netwerk verbonden is met wifi dat het kan uitvallen of weg vallen. Dit omdat wifi niet de sterkste verbinding is en dat u rondom u heen altijd wifi heeft van geburen. Ook met de wifi rekening houdend dat de modem niet te ver staat en niet in andere ruimte of verdieping. Daarbij moet de modem ook nog vrij staan zodat deze zijn wifi signaal perfect kan door geven. Eventuele oplossing voor de wifi te versterken is een wifi adapter voor in het stopcontact of een accespoint of een eigen router er tussen te zetten. Moest u toch met modem rechtstreeks verbonden zijn kan u de kanaelen eens aanpssen naar kanaal 1 of 6 of 11.

De beste verbinding is nog altijd de rechtstreekse kabel tussen installatie en pc en of decoder .

Maar dit zijn niet altijd de boosdoeners die problemen kunnen geven. Want buiten aan uw gevel of aan de straat zijn ook aansluitingen die problemen kunnen veroorzaken.

Dus het advies is eigenlijk aan iedereen het volgende ,

moest u een probleem ondervinden met het netwerk en u heeft alle stappen overlopen , bekabeling nakijken , modem herstart , wifi aangepast , decoder herstart , pc herstart en blijft hinder ondervinden bel de klantendienst. Deze zullen dan moeten nakijken of er buiten eventuele problemen zijn. Normaal gezien zouden zij perfect dit signaal moeten kunnen testen. Moest er daar namelijk een probleem zijn die de storingen veroorzaken zal er een technieker moeten komen. Ook na laten zien of er toch geen problemen zijn met de modem of decoder want dat kan ook een oorzaak zijn. En soms kunnen dat problemen zijn die wij niet zien als klant omdat wij deze metingen niet kunnen doen.

De bekabeling intern nakijken is ook een belangrijk punt . Dus als u overal met een kabel verbonden bent en u heeft problemen vervang dan de bekabeling zeker eens want het kan ook een oorzaak zijn voor een uitvallend netwerk of eventuele storingen.

Patrick2 | De eenvoudigste oplossing is vaak de beste!
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


Labels (4)
0 ANTWOORDEN 0
Leden met de meeste pluimen