annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Vpn tunneling tussen 2 flyboxen

Topic gestart op: 14-04-20 08h36

Antwoorden: 5 antwoorden

Walter5026
Aspirant verkenner

Vpn tunneling tussen 2 flyboxen

Ik ben op zoek hoe ik mijn twee flyboxen, op verschillende locaties, met elkaar kan verbinden middels een permanente vpn verbinding. Kan mij iemand dit uitleggen?

Walter

Labels (1)
0 pluimen
5 ANTWOORDEN 5
TomN
Orange-werknemer

Beste @Walter5026 

Voor zover ik weet, is dit soort verbinding hiervoor niet bedoeld (er is geen publiek IP toegewezen aan je modem - het is een NAPT adres dat je krijgt), en het zal een lastige klus worden om dit tot stand te krijgen zonder gespecialiseerde hulp.  Indien iemand weet hoe dit wel makkelijk kan, correct me please 🙂

 

Misschien eerder even uitleggen wat de bedoeling van de tunnel is?  Als het om data versleuteld tussen de twee computers te versturen is, dan kan je ook met software aan de slag zoals Teamviewer (daar kan je een VPN driver installeren).  In dit geval leg je een tijdelijke tunnel en zal dit perfect werken met dit soort verbinding.

 

Deze post is mijn persoonlijke mening/reactie en is geenszins een officieel antwoord van Orange Belgium NV/SA.

Walter5026
Aspirant verkenner

TomN,

Mijn bedoeling is een mapping (een driveletter toe te kunnen wijzen) aan een map op de computer op afstand. Ik heb dit nodig om al mijn gegevens van de thuiscomputer (nu 12 gb) automatisch te syncroniseren zonder dat ik telkens die hoeveelheid data moet overzetten. Het syncronisatieprogramma heb ik al nl syncredible. Dit programma werkt enkel met driveletters. Ik ben geen professionele gebruiker doch ben ook niet onbeslagen in IT. Ik koop dan ook geen dure programma's. Kan iemand me verder helpen?

Walter

0 pluimen
Cdt24801
Wijze
Wijze

@Walter5026 

Al eens gekeken naar SyncBackSE? Dat heeft ook een gratis versie en werkt goed. En je hoeft geen drive letter te mappen om uw doel aan te geven.

Leuze van de dag | Echte levenswijsheid vind je niet met een zoekmachine op internet
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


0 pluimen
Walter5026
Aspirant verkenner

CDT24801

Heb je programma syncback free geinstaleerd, ziet er goed uit, maar volgend probleem krijg antwoord van hun server "FTP over TLS is not enabled, configer passive mode forward a range of ports". Ben op zoek gegaan in de help van de flybox maar kan geen oplossing vinden. Wie kan me helpen?

Walter

0 pluimen
Leden met de meeste pluimen