annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Orange's 3G-netwerk maakt plaats voor 4G en 5G!

Topic gestart op: 25-07-23 13h13

Antwoorden: 3 antwoorden

Totem
Grote Wijze
Grote Wijze

Orange's 3G-netwerk maakt plaats voor 4G en 5G!

 

Ugh iedereen!

We hoeven het je niet te vertellen, mobiele technologie evolueert voortdurend. Orange Belgium heeft de laatste jaren gemerkt dat het aantal gebruikers met 3G-toestellen sterk is gedaald. Daardoor wordt de capaciteit van ons netwerk voor het gebruik van 3G-toestellen onderbenut.

Daarom plannen we een geleidelijke deactivering van 3G om capaciteit vrij te maken voor de versterking van nieuwe technologieën zoals 4G en 5G 😊.

De daling van het aantal 3G-gebruikers is een wereldwijd fenomeen. 3G wordt over de hele wereld beetje bij beetje uitgeschakeld. In de Verenigde Staten is 3G sinds de zomer van 2022 volledig uitgeschakeld.

In België hebben de 3 gevestigde operatoren de geleidelijke stopzetting van 3G aangekondigd.

Orange Belgium zal zijn 3G-netwerk in januari 2024 beginnen uit te schakelen. Dit zal zone per zone gebeuren, zodat 3G tegen 2025 in heel België volledig uitgeschakeld zal zijn.

We gaan van deze overgangsperiode profiteren om oude apparatuur te vervangen door nieuwe die minder elektriciteit verbruikt en efficiënter is 😊. Zo kunnen we onze impact op de planeet verkleinen!

Als je iemand in je omgeving hebt met een 3G-apparaat, dan heeft diegene alleen toegang tot 2G als het 3G-netwerk is gedeactiveerd. Voor spraakgesprekken biedt 2G een kwaliteit die vergelijkbaar is met 3G. Voor mobiel internet raadt Totem je echter aan om te upgraden naar een 4G- of 5G-toestel.

Je kunt hier de lijst vinden van gebieden waar 3G de komende 6 maanden wordt gedeactiveerd.

Wat betreft 5G kun je onze dekkingskaart op onze website vinden om op de hoogte te blijven 😉. We kunnen zoeken met de straatnaam, superhandig!

Totem wil het beste voor zijn Tribe!

Totem

Totem_0-1690283090968.jpeg

 

Labels (2)
3 ANTWOORDEN 3
MelkflesTV
Aspirant verkenner

Is het Netwerk dan al ergens uit gefaseerd want op de dekkingskaart zie ik nog steeds dekking overal. Regio Wetteren zou in Januari stopgezet worden maar ook daar zie ik nog steeds dekking? Wordt de kaart maar met bepaalde intervallen bijgewerkt of is de uitfasering nog niet gestart?

 

0 pluimen
socrates1
Ervaren verkenner

Eerst daags ga ik naar deze regio  ga eens kijken of we 3G nog  actief hebben

0 pluimen
Helen1
Ervaren genezer

@Totem dankjewel voor de update en de links! Zeer waardevol!

Mvg

0 pluimen
Leden met de meeste pluimen