Opties en diensten
Ben je van plan een optie of een extra dienst te activeren, maar wens je toch wat meer informatie? Onze tribers staan paraat om jou hierover te informeren.
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Timm1983
Ervaren verkenner

SMS van Bpost dat er een pakket is? Oplichting?

OPGELOST

Hallo allemaal,
Vanmiddag zag ik op mijn gsm een sms van waarschijnlijk een Orange gsmnr. want het begint met 0491, dat er voor mij een pakket is binnengekomen bij bpost op het sorteercentrum, met een link bij: https://bit.do/Bpost-Sorteercentrum. Als ik deze site open in mijn browser dan zie ik misleidende site dus het zal wel weer oplichting zijn zeker? Ik heb bij mijn weten nergens iets besteld, ofwel is dit een zet om zo aan gegevens te komen van mij.
Ik heb gelukkig nog niet gereageerd op deze sms, zijn er nog leden die dit berichtje gekregen hebben van Bpost? Misschien best het 0491 nr. blokkeren?
Timm1983

Labels (2)
0 pluimen
6 ANTWOORDEN 6
Tinneke2
Leidende genezer

@Timm1983 Dagelijks gebeurt is fraude .

Maar heb je het ook al eens gemeld bij Bpost zelf .Ze zijn daar ook graag van op de hoogte . En bij de 👮‍♂️  hoe meer er mensen het weten hoe meer ze fraudeurs kunnen pakken . Hebben het overmaats een uitzending op tv van geven .

fijne groetjes tinneke2 

0 pluimen
Talisa
Aspirant verkenner

Nooit op reageren,

  • Deze berichten zijn oplichterij!! 
Anonymous
Niet van toepassing

@Timm1983 

Hallo, inderdaad NOOIT op in gaan , gewoon negeren.

 

Groetjes,

bigMODDER

patrick2
Leidende sjamaan

@Timm1983  niet op reageren dat is misleiding. Beste kan je het nummer en of email adres door geven aan pishing@orange.be

Dan kunnen ze het bekijken en eventueel blokkeren. Ik heb laatst nog een sms gehad met een link . Er stond in het frans in dat ik mijn factuur dubbel betaald had en Orange zou mijn geld terug geven als ik op die link zou drukken. Maar ik betaal per domiciliering en heb niks te veel betaald want het juiste bedrag was betaald. 

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Leden met de meeste pluimen