Toestellen en instellingen
Je oog laten vallen op een nieuwe smartphone? De nieuwste smartwatch uitgetest of benieuwd naar de reviews over de nieuwste producten van onze techbloggers ? Dan vind je zeker iets naar jouw gading in deze rubriek.
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Totem
Grote Wijze
Grote Wijze

Orange biedt half ID SIM-kaarten !

Ugh allemaal,

Je hebt het misschien al gemerkt, Orange verkleint de grootte van de simkaarten.

Wij introduceren Half ID SIM-kaarten, een primeur op de Belgische markt. Deze nieuwe simkaarten zijn maar half zo groot als de gewone simkaarten en stellen ons in staat om jaarlijks 2 ton minder plastic te verbruiken.

Met die halvering kunnen we in totaal 2 ton plastic per jaar minder verbruiken. De eerste exemplaren van Half ID-kaarten zijn verkrijgbaar in de Smart en Concept stores. De volledige omschakeling naar Half ID's wordt begin 2021 verwacht.

Deze inspanning om het plasticverbruik terug te schroeven én de introductie van eSIM passen binnen een breder plan om onze impact op het milieu te reduceren. Orange Belgium heeft als doel om voor zijn activiteiten CO2 neutraal te blijven en zijn resterende CO2-uitstoot, verbonden aan de mobiliteit van zijn werknemers, met 30% te verminderen. We willen dat doel bereiken door de implementatie van 5G en RAN sharing, door steeds meer technische hardware te recycleren en te herstellen, door telewerken aan te moedigen, door minder papier te verbruiken, enzovoort.

Michaël Trabbia, onze CEO, licht toe: “Als verantwoordelijke telecomoperator hanteren we een 360 graden aanpak om onze globale impact op het milieu te verminderen. Daarbij kijken we onder andere naar ons netwerk, onze datacenters, winkels, de toestellen van onze klanten en de mobiliteit van onze werknemers. Het reduceren van ons plasticverbruik met deze nieuwe Half ID-simkaarten, maakt deel uit van onze inzet voor de planeet”.

Totem is er voor jou,

Totem

Labels (1)
8 ANTWOORDEN 8
GJX
Gewaardeerd verkenner

Zijn er al huawei apparaten die dit ondersteunen? 

Zou handig zijn... 

ericksb
Ervaren verkenner

Normaal de nieuwste modellen alleen, weet het wel niet zeker. Zou je eens moeten opzoeken.

patrick2
Leidende sjamaan

@GJX  nee die zijn er niet die hebben Dualsim.

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
patrick2
Leidende sjamaan

@Totem  dan zou het eigenlijk nog beter zijn dat elke gsm kan worden ondersteund met E-sim. Op die manier is er helemaal geen plastic meer nodig en kan je thuis het actief zetten waar en wanneer je wil. 

Ik weet ook dat het helaas nog niet mogelijk is overal deze techniek in toe te passen en zeker niet op elk toestel. Als de fabrikanten daar snel gebruik van maken is het al een oplossing. 

Beste is dan wel E-sim aan te moedigen daar waar mogelijk is in plaats van een simkaart. Er bij gezegd hebbende dat dan wel alles op en top moet werken met E-sim want die ervaring had ik in het begin helemaal niet. Maar het zal wel op punt komen. 

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Leden met de meeste pluimen