annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Dolby

Topic gestart op: 21-09-22 20h55

Antwoorden: 2 antwoorden

VanessaR
Gewaardeerd verkenner

Dolby

Wij hebben een orange box 3. Sinds deze installatie werkt de dolby surround niet meer. Als we een dolby test doen via YouTube op de (smart) tv werkt alles prima, de dolby test via YouTube op de box werkt niet. De box is enkel via de hdmi aangesloten op de tv. De versterker is via hdmi op de tv aangesloten. 

Heeft er nog iemand dit probleem of eventueel een oplossing?

En het koppelen van de afstandsbediening aan de tv (LG) lukt ook niet, maar dat is blijkbaar een probleem bij meerdere mensen 😔

Labels (1)
0 pluimen
2 ANTWOORDEN 2
Mattie
Veteraan verkenner

Nog even hoe ik het heb gedaan, is misschien voor jou ook een oplossing als het geluid van de box rechtstreeks op de versterker wel oké is.

Alle apparaten op de versterker aangesloten middels HDMI, dan op de HDMI uitgang van de versterker de tv aansluiten.  Zo kan je ook de ARC laten werken en kan je op je versterker kiezen welk beeld je naar de tv wilt sturen.

Mattie
Veteraan verkenner

dit al even geprobeerd/ingesteld?

Indien je tv of homecinemasysteem Dolby ondersteunt, kan je dit activeren via de HDMI- of audio-instellingen van de tv-decoder:

  • HDMI-compatibel homecinemasysteem: configureer de parameter ‘Conversion Audio’ onder Menu > Instellingen > Technisch > HDMI-uitgang. Kies de modus Geavanceerd om het Dolby Digital-geluid rechtstreeks naar de versterker van het homecinemasysteem te sturen
  • Versterker verbonden met de optische kabel (S/PDIF-uitgang): configureer ‘Audiotype’ onder Menu > Instellingen > Technisch > Audio > S/PDIF-audio-uitgang. Selecteer ‘Dolby Digital’.

En als je de box rechtstreeks op je versterker aansluit?  Werkt het dan?  Want kan natuurlijk ook zijn dat je tv daar nog een conversie tussenin zet...
Heb je buiten de box nog andere dingen op de tv hangen?  Playstation oid?

Leden met de meeste pluimen