Tv
Wil je de andere Tribers een nieuw tv-programma aanbevelen? Of digitale weetjes uitwisselen over je Orange tv-belevenis? Op Tribe helpen we elkaar.
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Gewaardeerd verkenner

Komen problemen met decoder vaak voor?

OPGELOST

hey

Ik ben 5 dagen geleden met alles overgeschakeld van Telenet naar Orange. Alvorens ik mijn vraag echt stel: echt allemaal super vlot gegaan. Technieker was er binnen de 7 dagen en installeerde alles netjes en mooi. Van internet en mobiel heb ik geen klagen, geen verschil met Telenet. Maar die digicorder: datgene dat ik zo met een korrel zout nam, is werkelijkheid geworden. 

Het ding wordt echt superwarm (nu uit het meubel ietjes minder), duidelijke problemen met audio en beeld sync (moet precies altijd inladen), vastgeslagen ben ik nog niet (zou erg zijn na 4 dagen). Wel 2 x een beep wat wel wijst op een reset. Maar gezien de prijs, ok ja .... .

 

Toch vraag ik me af zijn er mensen waarbij dit probleem niet, lees nooit, voor valt. Want daar vind je maar weinig van, en die moeten er toch zijn. Toch wel een beetje jammer dat Orange hier al een tijdje van op de hoogte is en niet onmiddelijk een oplossing heeft/biedt. Nogmaals heeft waarschijnlijk ook met prijs te maken.

Ik weet niet goed of ik dit nu al zou melden aan de klantendienst, gezien de veelvuldigheid van het probleem en de decoder op zich blijft werken. Dus nogmaals de vraag: zijn er mensen waarbij weinig of geen problemen voorvallen en zo nee. Iets speciaal: nieuwe coax, recente hdmi, extra koeling,... .

 

bedankt

 

Labels (1)
14 ANTWOORDEN 14
Leidende sjamaan

@Kristof84

Ongeacht of veel anderen dit voor hebben of niet, zou ik in ieder geval de klantendienst op de hoogte brengen. Al was het maar om een dossier te openen zodat je kan aantonen dat je onmiddellijk gereagreerd hebt. En in het beste geval kan er iets aan gedaan worden Smiley Knipoog

   Leuze van de dag |    Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren  
Tomorrow is another day
0 pluimen
Aspirant genezer

hoi hoi,

* Audio/Beeld sync: Als die probleem zich enkel voordoet bij de wissel van zender (de eerste 2 sec) dan is dit een algemeen probleem.
* Digicorder warm: Geen idee, ik voel niet dagelijks aan mijn digicorder :-). Die staat in een kast 3/4 gesloten met AVreceiver, Router en NAS ernaast, nog nooit (heb nu 2jaar Orange) is die vastgelopen.
* Al wel +/-3keer de digibox moeten herstarten omdat één of andere functie weigerde te werken (pauze zetten bijvoorbeeld) maar dat is al.

 

0 pluimen
Leidende verkenner

Audio/beeld sync : Enkel even bij wisselen van post. Ofwel is het bij anderen erger, maar ik begrijp niet dat mensen daar een probleem van maken.

 

Warm : inderdaad. En volgens mij loopt hij daardoor ook vast. Als ik er een ventilator op zet heb ik nog nooit een probleem gehad.

0 pluimen
Gewaardeerd verkenner

Hey

Bedankt voor jullie antwoorden. Ik heb het probleem van de hitte ondertussen al opgelost (zie bijlage) en hoop zo de boot issues te voorkomen, de decoder voelt alvast kouder aan. Het zappen en de vertraging erop stoort met niet echt, het is gewoon jammer. Detail: VTM vertraagt nooit :).

Ik denk dat Orange voor vele mensen een waardig Telenet Alternatief is. Na 10 jaar Telenet valt de vertraging wel op natuurlijk. Alsook de stilte van een Telenet-digibox. Moest het verergeren, dan zie ik het me melden. Ik wou gewoon toch nog even een topic op zoek naar mensen waar het totaal niet zou voor vallen.

Zolang het ding doet wat ik wil, met name (na inladen) mij TV kan laten kijken en opnames doen. Het valt me overigs op of het lijkt toch zo dat het beeld scherper is. Geef ook in FULL HD weer, iets wat digibox van telenet niet deed. Op de resolutie info kwam 50i, nu heb ik 50p. Excuses voor de "leken"info.

 

Groetjes

 

Leidende verkenner

Orange is inderdaad FullHD. Telenet niet.

Heeft te maken met het feit dat Telenet meer posten heeft.


De opmerking ivm het geluid verbaast mij wel. Ik hoor die Orange digibox helemaal niet. Zelfs niet als ik me er vlak langs zet ?

0 pluimen
Aspirant genezer

Idem ivm geluid, hoor helemaal niets

 

0 pluimen
Gewaardeerd verkenner

Ik heb sinds gisteren ook decoder in huis, maar sinds vandaag (lees dag 2) knippert de powerled de hele tijd op de decoder.

Dit zowel in standby modus (oranje led) als actieve modus (groene led).

 

Iemand deze fout al voorgehad?

 

 

0 pluimen
Grote Wijze
Grote Wijze

Ik heb sinds gisteren ook decoder in huis, maar sinds vandaag (lees dag 2) knippert de powerled de hele tijd op de decoder.

Dit zowel in standby modus (oranje led) als actieve modus (groene led).

 

Iemand deze fout al voorgehad?

 

Ugh @IceFoxx

 

Heb je reeds een reset uitgevoerd, beste Triber?

 

In deze topic leg ik je het haarfijn uit. Kinderspel 🙂

 

Onze eerste leraar is ons eigen hart

🐺 Totem 🐺

0 pluimen
Ervaren verkenner

Het warm worden is bij mij ook. Om nog maar te zijgen als ik rustig in mijn living zit het geluid dat het ding maakt als ik een boek lees. Al gedacht om het in te bouwen maar wegens de hitte die het maakt lijkt me dat gevaarlijk. Ook heel frequent uitvallen van de decoder met fout H413. Boel uitzetten en terug opstarten. Pech als je een opname bezig bent.

0 pluimen
Leden met de meeste pluimen