annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

RTL4 bij Orange?

Topic gestart op: 07-03-20 14h27

Antwoorden: 17 antwoorden

jeroenbollen
Ervaren verkenner

RTL4 bij Orange?

Sedert enkele jaren heb ik een abonnement om de commercieel Nederlandse tv zenders te ontvangen (via Canal Digitaal), weliswaar via een schotelantenne. Sedert 2016 is het ook mogelijk in België om legaal naar Nederlandse commercieel tv zenders te kijken (RTL4/RTL5/SBS6/Veronica/Net5/RTL7/RTL8 enz) voor 25 euro per maand. Komen deze zenders ooit beschikbaar via Orange? Andere tv aanbieders verschuilen zich achter "auteursrechten". Nochtans heelveel Nederlanders kijken ook in Nederland naar VTM...maar dan via Tv Vlaanderen.

Labels (2)
0 pluimen
17 ANTWOORDEN 17
patrick2
Wijze
Wijze

@jeroenbollen  het is inderdaad mogelijk om via canal digital de nederlandse zenders te ontvangen. Deze hebben een samenwerking met de nederlandse zenders om te mogen uitzenden. Dit komt ook omdat het per satelliet gaat en niet per kabel en daar zijn andere afspraken over gemaakt. Weet dat canal digital nog niet zo heel lang deze samen werking heeft ( jaar of drie tot vier ).

Echter de zenders die je noemt ( en er zijn er nog een paar meer ) zijn commerciele zenders in nederland. Deze hebben geen uitzendrechten in het buitenland ( de uitzend rechten ) omdat deze dus op de kabel gaan in nederland. Elk land heeft zijn eigen commerciele zenders en dat wil dus ook zeggen dat nederland ook geen zender vier of vijf of Q2 mogen en kunnen uitzenden. Moesten de landen , de providers beter gezegd , allemaal samen werken en ze betalen elkaar allemaal voor deze rechten te hebben dan zou het geen probleem zijn. Maar helaas is dat niet zo. Hier ook een klein stukje waarin het duidelijk uitgelegd staat.

Uitzendrechten

De reden is uitzendrechten. Vlaamse commerciële zenders kopen de uitzendrechten van niet alleen buitenlandse films en series, maar ook televisieformats van programma’s, die in eigen beheer worden gemaakt, alleen voor de Belgische tv-markt in. Zo kan een televisieformat zoals Wie is de mol? In Nederland bij publieke omroep AVROTROS te zien zijn en in Vlaanderen via commerciële zender VIER. Als VIER bij Nederlandse aanbieders in het zenderaanbod aanwezig zou zijn dan had men dit programma niet kunnen uitzenden of de uitzendrechten van dit televisieformat ook voor de Nederlandse markt moeten kopen. In dat laatste geval had AVROTROS Wie is de mol? niet mogen uitzenden. Hetzelfde probleem geldt ook voor andere televisieformats en aangekochte films en series.

 

Ook andersom

Natuurlijk geldt dit ook andersom. In België mogen alleen kanalen van de Nederlandse publieke omroep in het zenderaanbod van aanbieders opgenomen worden. Commerciële zenders als RTL 4 en SBS6 zijn officieel niet in België te bekijken. In beide landen wordt door een groep kijkers overigens wel naar commerciële zenders uit het andere land gekeken. Dat gebeurt onder meer door onderlinge uitwisseling van extra smartcards van de aanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen of via illegale IPTV-abonnementen.

 

 

Patrick2 | De eenvoudigste oplossing is vaak de beste!
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


jeroenbollen
Ervaren verkenner

Ok maar ik heb een officieel abonnement bij Canal Digitaal sedert 2016 dus ik ontvang al enkele jaren RTL4 ook in België, weliswaar via satelliet. Heb trouwens Tv Vlaanderen verlaten en ingewisseld voor Canal Digitaal. 

0 pluimen
Cdt24801
Wijze
Wijze

@patrick2 

Dat is een serieus antwoord Patrick, petje af.

Wie het nu nog niet begrepen heeft ...

Leuze van de dag | Echte levenswijsheid vind je niet met een zoekmachine op internet
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


patrick2
Wijze
Wijze

@Cdt24801  en @Gregory  het zijn die dingen waar ik graag mee bezig ben en ook graag op antwoord. En weet dat kabel en zenders en uitzendrechten en alles wat erbij komt zien moeilijke dingen zijn.

En zo ben ik ook graag met die andere dingen bezig 🙂

Patrick2 | De eenvoudigste oplossing is vaak de beste!
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


Leden met de meeste pluimen