annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Instabieler internet

Topic gestart op: 09-09-23 17h58

Antwoorden: 1 antwoord

Terrylippens
Aspirant verkenner

Instabieler internet

Hallo

Wij zijn reeds jaren klant bij orange (mobiel/vast internet en digi tv) en de installatie is een 2-tal jaar terug met ons meeverhuisd toen we een nieuwe woning kochten.

 

Dat het 4G bereik in en rond ons huis (meestal) ten wensen overlaat, en we 90% van de tijd op roaming en/of wifi zitten, voor beter bereik. Daar hebben we ergens vrede mee genomen en is ook te snappen. We wonen nl. pal op de grens, de overkant van onze straat is Nederland.

 

Maar sinds de laatste maanden begint het vast internet ook instabieler te worden. In het begin was er enkel af en toe wegvallen of verminderen van wifi signaal (ondanks we powerline/wifi adapters hebben) tot nu dagelijks dat het signaal wel wegvalt.

Geen nood de belangrijkste toestellen zijn via lan verbonden.

Maar ook daar begint sinds deze week de "bekabelde toestellen" de instabiliteit te groeien.

Streamingsdiensten haperen of geven foutmeldingen of moeten meerdere malen bufferen, YouTube schakelt over naar 480 of 720p etc.

 

Ik heb meerdere toestellen al enkele malen herstart, opnieuw ingesteld, router instellingen bekeken, nieuwe kabels aangesloten etc maar niks helpt. Als de verbinding normaal is werkt alles tiptop. Precies het gevoel van "er is ergens een slecht contact" maar dan op gans ons netwerk. 

Zou de router het aan het begeven zijn? (Die word laatste tijd enorm warm) of zou de bekabeling buiten ons huis ergens met storingen kunnen zitten?

Zoals ik reeds zei, we wonen relatief afgelegen, op de grens, in een straat met maar enkele huizen tussen de velden. De buren (ook met andere providers) hebben hier soms last van maar bij hun blijft het meestal beperkt bij het 4G bereik. Terwijl het 2j terug nog allemaal vlot ging

Labels (4)
0 pluimen
1 ANTWOORD 1
Cdt24801
Wijze
Wijze

@Terrylippens 

Je kunt steeds eens aan de klantendienst (of in een Orange shop) vragen om uw router om te wisselen. Zeg gewoon dat je hoe langer hoe meer haperingen krijgt terwijl er voor de rest niets veranderd is. De logische conclusie is dan dat het toestel vervangen dient te worden.

Leuze van de dag | Echte levenswijsheid vind je niet met een zoekmachine op internet
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


Leden met de meeste pluimen