annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Over de Bridge modus !

Topic gestart op: 07-01-21 10h54

Antwoorden: 15 antwoorden

Totem
Grote Wijze
Grote Wijze

Over de Bridge modus !

Ugh allemaal!

Je hebt het al gemerkt, de geesten hebben je een leuk cadeau gegeven om 2020 in stijl af te sluiten: de bridge-modus is nu beschikbaar! De meesten van jullie hebben er al toegang toe via de beheerinterface van je modem.

De bridgemodus stelt je in staat om de router in je kabelmodem uit te schakelen. Zo kan je een router naar keuze (Linksys, Netgear enz.) gebruiken zonder dat de beide routers elkaar hinderen en zonder dat je problemen hebt met port forwarding.

Hoe kan je bridge-modus activeren:

  1. Sluit je router aan op poort 4 van je kabelmodem.
  2. Klik op de knop Bridge activeren. (De Bridge-pagina bevindt zich in het gedeelte Uw modem)
  3. De eenvoudigste manier om de bridge-modus uit te schakelen, is door de fabrieksinstellingen te herstellen door op de resetknop aan de achterkant van de modem te drukken.

 

Belangrijk:

- Ethernetpoorten 1, 2 en 3 van je modem worden gedeactiveerd.

- De bridgemodus wordt alleen toegepast op het eerste apparaat op poort 4.

- Om de bridgemodus op een ander apparaat toe te passen, moet je eerst het apparaat versteken en dan de modem herstarten.

 

Hier zijn enkele belangrijke dingen die je moet weten over de bridgemodus:

- Je hebt onze meest recente router nodig, de “Silligence TCG300”.

- Je moet de laatste update hebben, de “2.06”.

- Verschillende toestellen op de Telenet footprint beschikken nog niet over deze functionaliteit. Het zal in de komende maanden worden ingezet in de vorm van een software update.

- Je moet IT-expertise hebben om deze modus te kunnen activeren.

- Orange biedt geen ondersteuning zolang de bridgemodus op je modem geactiveerd is. Anders gezegd: als je ondersteuning nodig hebt, zal je eerst gevraagd worden om de bridgemodus uit te schakelen.

- De bridgemodus activeren staat in de eerste plaats gelijk met het deactiveren van de routerfuncties van je kabelmodem. Anders gezegd: de wifi, de functies voor ouderlijk toezicht, de ethernetpoorten, … tot de beheerdersinterface van je kabelmodem worden allemaal uitgeschakeld/ontoegankelijk gemaakt.

 

Vergeet niet onze Supportpagina te bezoeken voor een beschrijving van alle handelingen die u moet uitvoeren om deze modus te activeren.

Moge de geest van de stam je vergezellen,

Totem

Labels (2)
15 ANTWOORDEN 15
Pulse00
Aspirant verkenner

Hey,

Ik heb zover ik kan zien de correct 2.06 versie (dit is altans de versie nummer die achter een lange string van andere nummers staat) en de correcte modem maar toch heb ik de bridge optie niet. Wat mis ik? 

Mvg,

Thomas

0 pluimen
MustafaY
Leidende genezer

Hallo @Pulse00 ,

Dat is vreemd! Heb je al contact gehad met de technische dienst? 

Indien nodig, stuur je best een bericht via "Social media kanalen" aan de webcare stamleden! 

Keuze tussen:

'Facebook'

'Twitter'

'Instagram'

Groetjes,

Mustafa

0 pluimen
mbbs1024
Veteraan verkenner

FF voor de zekerheid.

Betekent Bridge mode bij Orange, dat je eigen router die achter de Orange modem/router staat, een direct publiek IP adres krijgt, zonder CGNAT of dubbele NAT toestanden ?

0 pluimen
Cdt24801
Wijze
Wijze

@mbbs1024 

Dat is inderdaad de definitie van "bridge mode". Je bypasst de router van de operator en het publieke iP adres wordt dus toegekend aan de eigen router die aan de Orange modem/router combo aangesloten is.

Het zou wel kunnen dat CGNAT nog toegepast gaat worden, maar een eenvoudige vraag aan de klantendienst (of als ik me niet vergis kun je dat zelf doen in het beheer van uw Orange router) kan dit verhelpen. CGNAT of niet staat volledig los van al of niet bridgen van de Orange router.

Leuze van de dag | Echte levenswijsheid vind je niet met een zoekmachine op internet
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


0 pluimen
Leden met de meeste pluimen