Mobiel internet
Informatie nodig over mobiel internet? Wil je meer weten over mobiele data? In deze rubriek vind je je antwoorden!
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Gewaardeerd verkenner

Geen mobiel internet tijdens bellen (gewone call)

Hi Tribe! 

Ik heb een Xiaomi 9T pro (hiervoor een Samsung S8 geloof ik). Ik vermeld even mijn vorig toestel erbij, omdat ik daarmee ook hetzelfde probleem had. 

Wanneer ik aan het bellen ben, valt mijn mobiel internet (4G) gewoon weg op mijn gsm. Dit is zeer frustrerend.

Ik heb al meermaals een oproep moeten onderbreken (ophangen en terugbellen), omdat bv. een ander app niet meer werkte door het wegvallen van mijn internet. 

Ik ben eens online gaan kijken naar mogelijke oplossingen en vond dit: < Wijzig in je gsm instellingen onder type voorkeursnetwerk "voorkeur voor LTE (=4G)" naar "voorkeur voor 3G".> Dit heeft niet gewerkt bij mij, want internet viel weer weg nadat ik in een gewone oproep zat. 

Bellen via Whatsapp is een tijdelijke oplossing, maar niet echt praktisch. Laatste weken ga ik vaak wandelen en soms bel ik met vrienden die dan ook het wandelen zijn (dodentocht challenge). Geen stabiele WhatsApp verbinding. Na x-keer 'opnieuw verbinden' en vervelend geluidje, ga je alsnog gewoon bellen. Wanneer ik gewoon aan het bellen ben, valt mijn mobiel internet weg en daarmee Strava ook wel eens... Waardoor ik constant controleer of mijn wandelroute geregistreerd wordt of niet. 😔

Ik kon mijn probleem niet direct terugvinden, dus heb ik maar een nieuwe topic gestart. 

Ter info: Gsm verbindt wel met wifi als er wi-fi bereik is. Ik heb gewoon geen mobiel internet tijdens het bellen. 

Iemand ervaring hiermee? 😔

 

 

Labels (2)
4 ANTWOORDEN 4
Leidende sjamaan

@alevks  heb je dan het probleem op 1 of op meerdere plaatsen en is dat altijd als je onderweg bent ? 

Want het kan heel goed zijn dat je altijd op die zelfde plaats bent , wandeld of zit. , en dat daar de dekking heel klein is. Maar ik zou eerst die info nodig hebben om je iets beter op weg te kunnen helpen. Want het is niet duidelijk of het enkel op die plaats is of in meerdere plaatsen dus laat ik zeggen je bent in Brussel maar in Leuven heb je hetzelfde probleem. 

De reden is dat ik het vraag dan is het toestel gebonden of plaats gebonden.

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
0 pluimen
Gewaardeerd verkenner

@patrick2 Ik heb altijd prijs wanneer ik gewoon gebeld wordt 😞 Dit zowel in België als in het buitenland.

Wanneer ik bv. onderweg ben en even stop, komt mijn internet niet terug. In de auto bv. vaak stilgestaan in de file, tijdens het wandelen pauzes genomen. Zodra ik dus neerlegde, kwam mijn mobiel internet terug. 

0 pluimen
Leidende sjamaan

@alevks  dan kan je eens je toestel resetten maar of het een oplossing bied kan ik niet zeggen. Je kan misschien naar een shop gaan en een sim swap doen dan krijg je een andere simkaart. Maar ik laat je de keuze want een reset van je toestel zorgt er voor dat je alles opnieuw moet instellen. Wel rekening houdend dat als een andere simkaart hetzelfde probleem geeft je toch eens een reset zou moeten proberen. 

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
0 pluimen
Leidende verkenner

Ik heb hetzelfde 'probleem' met mijn simpel toestel, Nokia 6.1.

Toen ik voor een andere operator werkte, vele jaren geleden, heeft men mij daar verteld dat dit bij sommige operatoren normaal is, dat je niet tegelijk kan bellen en internet gebruiken.

Ik heb het dus als normaal beschouwd en niet verder gezocht naar de oorzaak.

Internet gebruiken via wifi kan ik wel tegelijk met bellen.

Data via xG kan ik niet als ik aan het bellen ben.

 

Kunnen anderen dat wel ?

 

Mijn info van vele jaren geleden was dat het met sommige operatoren wel lukt om tegelijk te bellen en data te gebruiken en bij anderen niet.

Ik weet niet 100 procent zeker of die informatie nog up to date is maar het lijkt me wel zo te zijn uit eigen ervaring en die van mensen hierboven.

0 pluimen
Leden met de meeste pluimen