annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Factuur veranderd bij wijziging

Topic gestart op: 07-01-23 08h50

Antwoorden: 2 antwoorden

patrick2
Wijze
Wijze
4 2 288

Factuur veranderd bij wijziging

Wat gebeurt er eigenlijk bij je factuur als je een wijziging doet in je abonnement ? 

Vele zullen al wel gemerkt hebben dat er in je factuur een wijziging is als je je abonnement aanpast. Deze aanpassing kan zijn dat je diensten opzegt maar kan ook zijn dat je er diensten bij neemt of wijzigt. Om een duidelijk voorbeeld te maken wat er eigenlijk gebeurd maak ik aan de hand hiervan een voorbeeld. 

* Stel je hebt een Love pack met daarin 3 gsm nummers inbegrepen. Als je besluit om een 4e gsm nummer erbij te nemen zul je ook merken dat je abonnement duurder wordt. Maar hoe zie je dit op je factuur ? 

Op je factuur zal je zien dat er een nummer is bij gekomen en dat je abonnement kosten ook in eens stukken hoger zijn dan normaal. Dat is heel normaal want je kosten worden pro rata aangerekend . Pro rata wil enkel maar zeggen je betaald een stukje van deze + de hele volgende maand die er aan komt. Je betaald namelijk je factuur op voorhand bij Orange en niet achteraf. Je betaald naar verhouding je factuur. De nieuwe maand die erna weer begint zul je zien dat je het daadwerkelijke bedrag betaald voor het geen je gekozen hebt. 

Als je enkel je abonnement wijzigt  bijvoorbeeld van een Go Light naar een Go Intense ook dan zul je zien dat er een + bedrag bij komt. Ook hier wordt dus weer pro rata berekend , de resterende maand + de nieuwe maand. Als je jou abonnement verminderd van de Go Intense naar de Go light dan ga je zien dat je bedrag in vermindering wordt gezet. 

 

Geen vermindering gezien  of geen extra kosten gezien ?

Dat is heel normaal als je niet direct op je eerst volgende factuur een vermindering ziet of dat je direct een bedrag ziet dat je meer moet betalen bij een wijziging. Het is namelijk zo dat als je facturatie periode lopende is en er gebeuren wijzigingen in je diensten / packs dan is die wijziging pas voor de maand er op als de lopende facturatie periode gedaan is. Dus je gaat uiteindelijk deze kosten wel hebben en ook zien enkel in een lopende periode is dit niet mogelijk. 

 

Maar wat gebeurd er met een opzegging op je factuur ? 

Bij een opzeg ligt het er aan wat je opzegt , al je diensten of een enkele dienst. In het geval dat je alles op zou zeggen en er is een tegoed over dan zal Orange dit terug storten op je eigen rekening. Is dit niet het geval ? Dan de klantendienst contacteren en vragen om dit als nog te doen. 

In het geval dat je een enkele dienst opzegt , een gsm nummer , tv of internet , dan zul je op de nieuwe factuur ook een vermindering zien staan. Deze vermindering zullen ze op de nieuwste factuur ook pas in vermindering brengen. Ook hier geldt weer in een lopende facturatie periode zal die wijziging nog niet plaats vinden. 

 

Voor diegene die het misschien wel of niet weten je kan bij Orange ook eens per maand je abonnement verhogen en of verlagen. Merk je dat je toch in eens meer data nodig hebt ? dan kun je zonder meer kost je abonnement verhogen. Heb je nood aan minder data ? dan verlaag je simpel jou abonnement naar het geen je nodig hebt ook hier weer zonder meer kost. De wijzigingen die je doet kunnen enkel maar eens per lopende facturatie periode. Dus als je nieuwe maand begint op vandaag en je doet die wijziging dan dien je te wachten tot de volgende nieuwe maand. Eerder kan je die wijziging niet meer uitvoeren. Op deze manier kan je dus 12 keer per jaar jou abonnement wijzigen en die afstemmen naar jou eigen behoefte. 

Dit alles kan je zelf makkelijk regelen via de My Orange app om die wijzigingen te doen. Ook kan je in de My Orange app je facturen bekijken en of betalen. 

Orange tribe foto.png

 

 

2 Opmerkingen
Over de auteur
Ben iemand die graag de dingen probeert op te lossen als ook mensen te helpen. Heb bij Telenet en Proximus een lange tijd gewerkt dus dat speelt ook een belangrijke rol. Verder hou ik mij bezig met vooral de pc en internet als gsm's en ben ik graag op de hoogte van de nieuwe weetjes en dingen.