annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Mobiele data configureren op je smartphone

Topic gestart op: 13-05-23 05h39

Antwoorden: 1 antwoord

patrick2
Wijze
Wijze
5 1 289

Mobiele data configureren op je smartphone

Hier op de Tribe komen soms eens vragen over het instellen van de mobiele data op een smartphone. Maar soms zijn er ook vragen bij waar de mobiele data niet meer werkt en dat het toch opnieuw ingesteld moet worden op het toestel. Daarom hier een uitleg over het opnieuw instellen van de mobiele data op je smartphone. 

Als je vast stelt dat je geen verbinding meer hebt zijn er eerst een aantal dingen die je zelf kan proberen :

* herstart je toestel 

* haal de simkaart eens uit je toestel en steek die opnieuw in. 

Moest dit allemaal niet werken ga dan naar je instellingen van je toestel om daar alles opnieuw te configureren. Maar omdat er twee verschillende besturingssystemen zijn , IOS en Android , zal ik de twee beschrijven kwa instellingen die je dient te gebruiken. 

Mobiele data configureren op een Android toestel:

Om te beginnen ga je naar je instellingen en daar kies je voor verbindingen. Vervolgens kies je daar voor mobiele netwerken als deze is uitgeschakeld ( kan zijn dat het anders geformuleerd is per toestel ). Daar kun je kiezen voor namen en toegangspunt. Kies voor welke simkaart je de mobiele data opnieuw wil instellen ( deze instellingen is enkel voor dual sims die het gebruiken ). Kies daar voor toevoegen en dan kom je in een ander scherm uit. Daar kun je dan een aantal dingen invullen en die instellingen zijn als volgt:

* Bij naam voer je Mobiel internet in.

* Bij APN geef mworld.be in

* Proxy blijft leeg daar vul je niks in. 

* Poort blijft ook leeg ook daar niks ingeven.

* Gebruikersnaam als wachtwoord ook leeg laten 

* Iets naar beneden staat MCC en daar geef je 206 in

* Bij MNC geef je 10 in

* Bij verificatietype moet je PAP aanvinken

* Kies vervolgens toegangspunt en je gaat naar een ander scherm als dit scherm opent vul je daar default,supl in ( met kleine letters.) en kies ok. ( als dit scherm niet verschijnt vink je internet aan en kies je ok ). 

* Daarna zie je APN-protocol en daar kies je IPV4. En bij APN-roamingprotocol kies je ook IPV4

Vervolgens kies je rechtsboven voor het optiesymbool en daar kan je de instellingen opslaan. Vink dan mobiel internet aan en keer terug naar je startscherm. Nu heb je op deze manier je mobiele data geconfigureerd op je Android toestel en kun je weer terug op je mobiele data of heb je geheel zelf ingesteld. 

Voor IOS heb je andere stappen nodig die hieronder uitgelegd staan :

* Open de instellingen App op je Iphone

* kies mobiel netwerk om in te schakelen als deze is uitgeschakeld. 

* kies voor mobieledatanetwerk ( bij iPhone kan het voorkomen dat deze optie niet beschikbaar is dan dien je je toestel aan een pc te koppelen en het via iTunes in te stellen op die pc ). 

* Als het wel beschikbaar is en je hebt het kunnen kiezen dan kom mobiele data en kun je de instellingen doorlopen. 

* Bij APN voer je ook mworld.be in 

* gebruikersnaam en wachtwoord blijven leeg. 

* keer daarna terug naar je startscherm en herstart vervolgens je iPhone. Nu zou je opnieuw je mobiele kunnen gebruiken. 

 

Deze bovenstaande stappen kun je toepassen als je de configuratie van je mobiele data opnieuw wil doen omdat het niet werkt of omdat je de instellingen niet ontvangen hebt via Orange. Normaal als je nieuwe klant wordt en je steekt je nieuwe Orange simkaart in je toestel dan ontvangen je deze instellingen automatisch. Dan moet je die instellingen accepteren en moet je zelf deze instellingen niet te doen.

Moest dit niet duidelijk zijn dan heeft Orange ook een online tool die je kan gebruiken voor deze stappen te overlopen. Met die online tool kies je voor je toestel wat je hebt ( of eventueel wat er in de buurt komt ) en kun je aan de hand van stappen te doorlopen ook de instellingen doen. Bij deze online tool heb je ook een visueel zicht , plaatjes , die je begeleiden in je stappen en dat je ziet of je in de juiste schermpjes bezig bent. Hier de link naar de online tool : https://www.orange.be/nl/opties-en-diensten/gsm-en-smartphone/online-instellen

Deze instellingen zijn ook te gebruiken voor diegene die een tablet gebruiken die op mobiele data kan. `

 

image.png

 

 

 

 
 
 
  •  

 

1 Opmerking
Over de auteur
Ben iemand die graag de dingen probeert op te lossen als ook mensen te helpen. Heb bij Telenet en Proximus een lange tijd gewerkt dus dat speelt ook een belangrijke rol. Verder hou ik mij bezig met vooral de pc en internet als gsm's en ben ik graag op de hoogte van de nieuwe weetjes en dingen.