annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Problemen met uw SMSjes ?

Topic gestart op: 26-04-22 09h56

Antwoorden: 3 antwoorden

bulrog
Wijze
Wijze
2 3 1,180

Problemen met uw SMSjes ?

Met de medewerking van @Cdt24801 

Heb je problemen met uw SMSjes ? Kan je ze niet verzenden of niet ontvangen?

Hieronder enkele elementen om na te gaan wat er zou kunnen verkeerd lopen:

Indien je geen SMS kan versturen:

Het correcte nummer van de berichtencentrale is +32 495 002 530. Dit nummer is normaal gezien voorgeprogrammeerd op uw SIM kaart.

Een iPhone zal dit nummer rechtstreeks van de SIM kaart aflezen. U kan hier niet manueel ingrijpen. Het enige dat u kan doen wanneer de berichten niet correct verzonden worden is de instellingen van het netwerk herinitialiseren:

Instellingen > Overdragen of de iPhone herinitialiseren > Herinitialiseren > Herinitialiseer de netwerkinstellingen van uw iPhone. Het enige nadeel van deze werkwijze is dat u al uw paswoorden voor WiFi opnieuw zal moeten invoeren.

Vergeet niet om na te gaan dat u wel degelijk een mobiel nummer uitkiest om een SMS naar te sturen. Om hier zeker van te zijn kunt u beter in de zone << Aan:....>> van "Berichten" de "Contactpersonen" openen, kies hier uw bestemmeling en klik op "Bericht". U krijgt dan een lijst te zien met nummers naar dewelke u een SMS kan sturen. Kies het nummer van een mobiel toestel.

Voor smartphones met Android OS kan u als volgt tewerk gaan:

  1. Klik op "Berichten" in het hoofdmenu van uw GSM.
  2. Klik op "Opties voor berichten"
  3. Selecteer "Nummer van de berichtencentrale"
  4. Geef het nummer +32 495 002 530 in en klik op "OK".
  5. Indien u het nummer van uw berichtencentrale niet kan vinden dient u de handleiding van uw toestel te raadplegen.
  6. Kijk ook na of uw berichten wel degelijk onder de vorm van "Tekst, Standaard of SMS" verzonden worden.

Indien u geen berichten kan ontvangen:

Wellicht blokkeert uw toestel de betrokken afzender. Ziehier een link naar een procedure die u toelaat om, naargelang welk type smartphone u bezit, hoe u die kunt deblokkeren. U kunt er eveneens meer info vinden over de berichtencentrale en de SMS in het algemeen.

!!! Opgelet !!!

Vanaf de 1ste juni zullen de MMS berichten betalend worden voor iedereen. Vele types GSM vormen automatisch lange SMS berichten om in een MMS bericht. Om onaangename verrassingen op uw factuur te vermijden kan u bij voorkeur toepassingen zoals Messenger, WhatsApp, Telegram, Signal en dergelijke gebruiken voor het versturen van (lange) berichten.

 

3 Opmerkingen