annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Roaming in het buitenland......

Topic gestart op: 11-10-21 13h33

Antwoorden: 3 antwoorden

patrick2
Wijze
Wijze
3 3 467

Roaming in het buitenland......

Sinds juni 2017 zijn de roamingkosten (de extra kosten om in het buitenland te bellen, sms’en of surfen. In België zullen de internationale tarieven worden aangerekend als je naar een buitenlands nummer belt of sms't.) afgeschaft. Opgelet: dit geldt enkel in de landen van de Europese Unie en in Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. 

Maar hoe zit dat nu precies bellen vanuit een ander EU land ? 

Eigenlijk is dat heel simpel. Als jij met je Belgische nummer vanuit Italië naar een Nederlands nummer of een Frans of een Spaans nummer belt dan gaan de bel minuten uit jou abonnement. Ook als je er een sms naar stuurt dan zullen die sms berichten uit jou abonnement gaan. Je gebruikt dus je inbegrepen bel bundel , sms bundel ( allebei onbeperkt vanaf de Go plus ) en inbegrepen mobiele data. Als je belt vanuit België of sms't naar een Belgisch gsm nummer in het buitenland , in een EU land , dan zullen ook deze sms'en en belminuten uit je inbegrepen bundel gaan.

Houd in het buitenland er ook altijd rekening mee dat je verbonden bent met de plaatselijke provider van dat land. De smartphones van vandaag de dag zullen namelijk altijd zelf zoeken naar het beste signaal om te verbinden op de beste provider die op dat moment beschikbaar is. Maar dit kan voor de gebruiker zelf soms niet goed uitvallen waardoor je verbruik hebt buiten jou inbegrepen bundel. Houd hier dus altijd rekening mee en zeker als je ergens in een land bent waar er land grenzen zijn en die buiten de EU lidstaten vallen. Want er zijn landen die bijvoorbeeld grenzen aan Turkije dat je toestel zomaar in eens een Turkse provider kiest om mee te verbinden. Daarom kijk je dan het beste na of je nog altijd met de provider van jou land bent verbonden om dus niet in de onnodige kosten te vallen. 

Moest je buiten de EU landen op vakantie gaan dan kan je altijd nog plaatselijk in dat land een kaartje nemen. Eventueel kan je ook ,om die kosten te drukken ,bij Orange een optie nemen om buiten de EU landen een bundel te gebruiken. In deze link kan je die opties eens bekijken als je buiten de EU landen op vakantie gaat.

patrick2_0-1642532083218.png

 

3 Opmerkingen
Over de auteur
Ben iemand die graag de dingen probeert op te lossen als ook mensen te helpen. Heb bij Telenet en Proximus een lange tijd gewerkt dus dat speelt ook een belangrijke rol. Verder hou ik mij bezig met vooral de pc en internet als gsm's en ben ik graag op de hoogte van de nieuwe weetjes en dingen.