annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Roaming of internationaal bellen ?

Topic gestart op: 17-01-23 15h07

Antwoorden: 4 antwoorden

bulrog
Wijze
Wijze
5 4 346

Roaming of internationaal bellen ?

Het verschil tussen die twee is niet altijd duidelijk – veel vragen hierover de laatste tijd.


Eigenlijk is het eenvoudig. Van zodra je op een buitenlands netwerk zit ben je in roaming. Let op : er staat buitenlands netwerk en niet in het buitenland. Dit betekent dat als je ergens in de grensstreek bent, je telefoon kan overschakelen op een buitenlands netwerk omdat de ontvangst op die plaats beter is op het buitenlands netwerk. Vanaf dan ben je in roaming. Roaming is de mogelijkheid om een buitenlands netwerk te gebruiken. Daarvoor moet de optie roaming in je telefoon wel aan staan.
To roam (EN) = van de ene plaats naar de andere gaan, zwerven


Internationale gesprekken zijn gesprekken die vanuit Belgie naar een buitenlands nummer gebeuren. Het is niet van belang waar de persoon die je opbelt zich op dat moment bevindt.
Het gaat dus over je eigen netwerk (BE) en het netwerk van de persoon waarnaar je belt. Een paar voorbeelden:


Je bent in België en je belt iemand met een Frans nummer. Waar ook ter wereld die persoon zich bevindt, het is een internationale oproep. De land prefix (BE = 32, FR = 33) naar waar je belt bepaalt het tarief – niet waar die persoon zich op dat moment bevindt. Je betaalt dus hetzelfde of die persoon nu in België, Frankrijk of Timbuku is. In dit geval een oproep naar Frankrijk.


Je bent buiten België. Dan zit je op een buitenlands netwerk en je bent dan in roaming. In dit geval is het het land waar je bent EN de prefix van het nummer naar waar je belt dat het tarief bepaalt. Overal in Europa (uitgezonderd vb Zwitserland, en Andorra) gebruik je je normale forfait. Dus, als je in Frankrijk, Italie, Spanje, enz bent kun je gelijk wel ander Europees land bellen – Belgie inclusief- met je normale forfait, zonder meerprijs. Als je een land buiten Europa belt, zal het tarief berekend worden gebaseerd op waar je op dat ogenblik bent en de prefix van het nummer waarnaar je belt.
Alle tarieven – internationaal en roaming – zijn hier 
Als je buiten Europa bent, of om internationaal te bellen kun je ook een Pass kopen – zie hier 

Met de medewerking van @Gregory  voor de vertaling.

4 Opmerkingen