Toestellen en instellingen
Je oog laten vallen op een nieuwe smartphone? De nieuwste smartwatch uitgetest of benieuwd naar de reviews over de nieuwste producten van onze techbloggers ? Dan vind je zeker iets naar jouw gading in deze rubriek.
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Manu
Veteraan verkenner

eSIM bij Orange

Nu met de voorstelling van de nieuwe iPhone Xs die DUAL SIM gaat ondersteunen, maar enkel via eSIM...

Is er bij Orange al zicht op eventuele ondersteuningen van eSIM?

Alvast bedankt!

Manu

Labels (2)
64 ANTWOORDEN 64
alvdn
Gewaardeerd verkenner

Er zijn geen technische redenen die de implementatie van esim kunnen belemmeren, het is een gewone sim kaart die ingebouwd in het toestel. Het is mogelijk om esim handmatig te programmeren, zelfs met een oud gsm. 

De Belgische operatoren kunnen dat morgen doen maar zij willen dat niet. Denk niet da zal ooit veranderen en 5G is totaal anders om met esim te vergeleijken

Bennoid
Gewaardeerd verkenner

Je denkt toch niet dat telefoonfabrikanten zich gaan blijven bezig houden met plaats te verspillen in hun toestellen voor een simkaartje? Een ingebouwde esim is veel plaatsbesparender. Verschillende smartphones en tablets hebben allemaal al esim ingebouwd. De Apple watch en nieuwe iPads zijn enkel met esim als je netwerk wilt naast WiFi. België heeft geen andere kans dan te volgen, anders zal er wel een internationale providor op de markt komen om dit segment te stelen van Orange/Proximus/Telenet.

royal_commander
Gewaardeerd verkenner

0 pluimen
Bennoid
Gewaardeerd verkenner

Een prijsbreker moet er nog komen. Maar die zal er sowieso komen, het verleden heeft al genoeg aangetoond dat door het ouderwets denken van de Belgische bedrijven, de markt internationaal gebroken wordt en de nationale bedrijven het nooit meer inhalen. Zie Netflix<>Telenet, Ikea<>Weba, PostNL<>Bpost

0 pluimen
alvdn
Gewaardeerd verkenner

Orange Belgie is de enige provider van de Orange familie in de EU die geen eSim aanbiedt.

Orange in Polen, Slovakije, Roemenië, Spanje en Frankrijk ondersteunt de ingebouwde simkaart.

 

https://support.apple.com/en-us/HT209096

0 pluimen
Leden met de meeste pluimen