annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Over pluimen ... en over pluimen ...

Topic gestart op: 30-12-19 20h51

Antwoorden: 24 antwoorden

Cdt24801
Wijze
Wijze

Over pluimen ... en over pluimen ...

 

Ik heb met een van de moderatoren een conversatie gevoerd over de pluimen, daar was mij namelijk iets opgevallen.

Na verduidelijking kreeg ik de suggestie om er een post over te plaatsen. Bij deze ...

Wat was nu het probleem? Wel het ging over de teller van uw aantal pluimen en de indicator ervan op Tribe. Voor de meesten staat de teller op twee plaatsen, voor de vier hoofdvogels staat die op drie plaatsen:

  1. Bij iedereen staat het aantal gekregen pluimen in zijn persoonlijke profielpagina.
  2. Bij iedereen staat het aantal gekregen pluimen ook in de overzichtspagina van alle Tribers die reeds pluimen verdiend hebben. Die pagina komt tevoorschijn wanneer je op de hoofdpagina helemaal naar onder scrolt en dan rechts klikt op het kader "Alles bekijken".
  3. Bij de vier hoofdvogels staat het aantal gekregen pluimen ook nog eens extra op de hoofdpagina helemaal onderaan, alwaar die vier hoofdvogels staan te blinken (ahum) ...

Wat was nu het "probleem"? Wel, in mijn geval stonden op alledrie de plaatsen verschillende cijfers. In mijn eigen profiel het hoogste cijfer, dan op de hoofdpagina van het forum bij de vier hoofdvogels en tenslotte in de globale lijst onder "Alles bekijken" het laagste cijfer.

En dan nu de uitleg van hoe het allemaal in mekaar zit:

  • In uw eigen profiel staat het bruto aantal pluimen dat je ooit hebt gekregen. Zonder onderscheid van waar ze gekomen zijn. Dit is bijgevolg ook het grootste cijfer van allemaal.
  • In het globale overzicht onder "Alles bekijken" staat het netto aantal pluimen dat je op de taalversie hebt gekregen die je momenteel bekijkt. Zoals iedereen wel weet heeft Tribe een F en een N versie. Wel, als je momenteel op de N versie werkt zie je op die pagina het aantal pluimen staan dat je op de N versie verdiend hebt. Ikzelf heb op de F versie enkele keren iets gepost en daar ook een aantal pluimen voor gekregen. Die zie ik staan als ik switch naar de F versie en daar op "Voir tout" klik.
  • Voor de vier hoofdvogels: onderaan de hoofdpagina staat de som van beide netto tellers, dus zowel de N als de F pluimen bij elkaar geteld.

Wat is nu het verschil tussen bruto en netto teller?

Welnu, de bruto teller (in uw persoonlijk profiel dus) geeft alle pluimen aan die je ooit gekregen hebt. Bij de netto teller (in "Alles bekijken") worden de pluimen die de gulle gevers nadien terug ingetrokken hebben weer afgetrokken.

Ja, je leest het goed: je kan een gegeven pluim weer intrekken. En waarom deze post? Omdat er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid reeds meerdere mensen hun gegeven pluimen weer ingetrokken hebben zonder het zelf te beseffen.

De reden? Omdat het intrekken van een pluim op net dezelfde manier gebeurt als het geven van een pluim: op het hartje klikken bij een post. En als je vergeten bent dat je die post reeds een pluim gegeven had trek je die pluim dus (onbedoeld) alweer in.

Dat is uiteraard bewust ingebouwd om het overdrijven met meerdere pluimen te vermijden.

Voor de oplettende Triber is dat echter geen probleem: het hartje bij een post is eveneens een indicator: heeft het hartje een zwarte kleur, dan heb je nog geen pluim gegeven (of je hebt de gegeven pluim alweer ingetrokken). heeft het hartje een grijze kleur, dan heb je die post reeds een pluim gegeven.

Nogmaals klikken op een grijs hartje resulteert dus in het intrekken van de voordien reeds gegeven pluim en het hartje wordt weer zwart.

Ziezo, dat raadsel is ook alweer opgelost😊

Leuze van de dag | Echte levenswijsheid vind je niet met een zoekmachine op internet
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


Labels (3)
24 ANTWOORDEN 24
patrick2
Wijze
Wijze

@Mik01  inderdaad dat klopt . Kunnen we eerst nog een rondje lopen wie er als eerste een bericht beantwoord. 

Maar @Mik01  jij bent ook niet slecht bezig hier 

Patrick2 | De eenvoudigste oplossing is vaak de beste!
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


Mik01
Leidende verkenner

@patrick2  Ja, maar ik ben goed op korte afstanden. Daar kan ik lang over doen hoor.

Surfer
Ervaren genezer

Mensen, nog even tot rust komen van al dat eten op Nieuwjaar, pfff 🙂

 

Boucoup de courage voor de mensen die al op 2 januari al terug moeten beginnen! 

Cdt24801
Wijze
Wijze

@kellydebelder 

Dikke merci  voor de complimentjes hé

Nu ben ik een beetje verlegen hoor ... 😏

Leuze van de dag | Echte levenswijsheid vind je niet met een zoekmachine op internet
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


Movieman
Aspirant genezer

@Cdt24801 best zware lectuur om op een morgen te lezen daarom lees ik het nog maar eens😉🤓. Beste wensen voor 2020 overigens 🥳.

Leden met de meeste pluimen