Tv
Wil je de andere Tribers een nieuw tv-programma aanbevelen? Of digitale weetjes uitwisselen over je Orange tv-belevenis? Op Tribe helpen we elkaar.
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Highlighted
Rekruut scout

digicorder

we hebben op onze bovenverdieping geen coax kabels liggen( kabel tv) 

wanneer gaat er gebruik gemaakt worden van digicorders die geen kabel tv meer nodig hebben ? 

telenet en orange blijven achter . proximus doet dat al jaren 

het zou voor ons heel interssant zijn voor om opverdieping ook tv te kijken zonder dat we onze tablet of laptop nodig hebben 

Labels (2)
15 ANTWOORDEN 15
Highlighted
Ervaren verkenner

Zou inderdaad veel beter zijn 

Highlighted
Aspirant genezer

Inderdaad je kan werken met powerlines en daarop je utp-kabel aansluiten die je dan met je tweede powerline op je decoder kan aansluiten en klaar is kees doch de snelheden zijn overal niet even snel.  Proximus (Scarlet) werkt via een ander systeem dan Telenet (Orange) vandaar.

Highlighted
Aspirant genezer

@wendy1983 is nochtans technisch mogelijk maar super duur met niet altijd de garantie dat je goed beeld hebt. Je kan ook casten bv. via je smartphone dan heb je wel niet alle zenders.

Highlighted
Leidende sjamaan

@wendy1983  waarschijnlijk gaat het niet meer lang duren voor Telenet of Orange dat ze ook enkel nog digitaal gaan zoals bij Proxiimus.

U heeft het misschien gelezen maar Telenet gaat de analoge kabel stoppen. Hierdoor heeft men technisch gezien uiteindelijk meer bandbreedte en kan men makkelijk overgaan naar digitaal tv kijken .Dus wacht rustig even af maar dan komt het wel in orde.

@Movieman  wat Proximus heeft is een koper kabel en daar moet dus alles over binnen komen , tv en internet en de telefoon. En dat maakt dat de snelheid naar beneden gaat en de kwaliteit zero is. En dat maakt er meteen ook naar dat er nooit hogere snelheden in zitten dan 100 Mbps als men dat al haalt. Weet hoe de techniek werkt bij Proximus want na Telenet heb ik daar ook nog gewerkt.

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Highlighted
Ervaren genezer

Voorlopig willen ze nog an de digibox/digicorder wat verdienen, terwijl de box al lang is afgeschreven.

Maar, meer en meer gaan de telecombedrijven met apps werken en daarin een abo stoppen, zoals Telenet met Tadaam en bij de noorderburen Ziggo die een app aan het testen is.

Alles wordt digitaal en je kan nu al ook in de cloud opnemen en tot 365 dagen (zoals bij NLziet) terugkijken. België hinkt wat achter, maar dat is in alles zo...

Linear TV kijken wordt steeds minder en dat dooft wel uit...

 

 

 

Highlighted
Aspirant genezer

@patrick2 Heb zelf ook bij Telenet gewerkt zowel verkoop buitendienst als callcenter heb daar de opstart meegemaakt, daarna Proximus verkoop business buitendienst en callcenter,Outbound Mobistar, Tele2 en Vlaamse Infolijn. Dus heel vertrouwd met deze boeiende materie.

Highlighted
Leidende sjamaan

@Movieman  toch een ex collega dan 🙂  Altijd fijn te horen 🙂

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Highlighted
Ervaren genezer

De verschillen rusen beiden groten, zullen niet zoveel verschillen. Denk dat Telenet wel ver vooruit zijn ten opzichte van Prox.

Orange is op weg...

Highlighted
Leidende sjamaan

@Surfer  kwa pakket aanbiedingen zijn Proximus en Telenet niet geheel groot maar kwa technolgie wel. Benk alles wat via een koper kabel binnen komt dat het een gedeelde snelheid is . U heeft een download wan 80 en zet de tv aan neemt direct 6 Mbps donload af. Tel het maar op als er meerdere toestellen aan gaan. Telenet heeft een kabel ja die investeren daarin maar dat is ook te zien aan de maandelijkse prijs. Kwaliteit betaald men zeg ik altijd maar.

Betreft orange die maken goede stappen  enkel heeft Telenet een voorsprong van 10 jaar en dat zal orange moeten inhalen. Dat komt wel maar niet nu. Het kost tijd en geld en moest orange nu ineens deze stappen willen maken tja dan heeft men geen goedkoop pakket meer. Maar heb het al meerdere keren gezegd Orange is goed bezig en met de tijd komt het wel.

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Leden met de meeste pluimen