annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Biedt Orange zelf MOCA adapters aan?

Topic gestart op: 18-01-23 17h31

Antwoorden: 5 antwoorden

Law_EM
Gewaardeerd verkenner

Biedt Orange zelf MOCA adapters aan?

Hallo,

Ik heb een Love pack abonnement bij Orange. De modem ligt aan de voorgevel, waar ook de kabelaansluiting is. Het huis heeft echter ook een tweede coaxkabel die naar een andere ruimte gaat. De kabel is weggewerkt in de muren, dus zou eigenlijk ideaal zijn als ethernet. De kabel is nu ongebruikt en niet ingeplugd in het "tv kabel doosje" in de muur bij de modem en hangt ook maar los uit de muur in de andere ruimte.

Ben ik correct dat ik via twee MOCA adapters, op deze manier een ethernet kan opzetten naar de tweede ruimte?
De uiteinden zijn IEC (male) aan de ene kant en standaard F connector aan de andere kant, in de ruimte waar ik ethernet wil.

Ik lees in de help & support - Orange webpagina iets over die MOCA adapters, maar ik vind nergens iets om deze te bestellen, wat de prijs is of wat de voorwaarden zijn.

Het leek erop dat Orange dit aanbiedt, net zoals Wifi Comfort, maar dan ook weer niet want ik kan het niet aanvinken als nieuwe optie in mijn pack. Ik vind het alleen terug in de support pagina. Verwarrend.

Ik dacht ergens hier of op een andere site gelezen te hebben dat een adapter set €69,50 kost. Ik vind het niet meer terug.

 

Labels (2)
0 pluimen
5 ANTWOORDEN 5
Gregory
Wijze
Wijze

Denk dat je daarvoor moet bellen @Law_EM 

Hier zie ik dat de set 69.95 kost + 59 voor installatie

Verder vind ik er ook niks van terug

0 pluimen
Law_EM
Gewaardeerd verkenner

Ah, dan was het dat artikel.

De installatie lijkt mij plug & play en in mijn geval hoeft er niets van werk te gebeuren, alleen inpluggen, jammer dat het verplicht met installateur is. Dan is het prijsvoordeel (69€ ipv courante €120-150) ook weer weg natuurlijk.

0 pluimen
Gregory
Wijze
Wijze

Ja, @Law_EM Prijsvoordeel is misschien weg - maar je hebt er ook zelf geen werk aan

Als je de coax niet nodig hebt, kun je die misschien vervangen door een UTP kabel.  Of misschien is er ruimte genoeg voor die twee kabels (coax + UTP)

0 pluimen
Law_EM
Gewaardeerd verkenner

Dat is inderdaad ook een oplossing.

Maar de coaxkabel geeft nu geen beweging, dus ik kan die er waarschijnlijk niet door trekken. En een netwerkkabel heeft een groter uiteinde, de kans is groot dat die komt vast te zitten als ik die erin laat trekken door aan de coax te trekken... 

Het is afwegen. €130 betalen zonder risico of €0 betalen, maar risico op géén kabel meer

Het huis is in mei gekocht door ons, dus we hebben geen idee hoe de coax bevestigd is achter de wand/in de muur.

0 pluimen
Leden met de meeste pluimen