Internet en Fixed Phone
Op zoek naar informatie over ons internet- en vaste lijn aanbod? Dan bevind je je op de juiste plek! Onze tribers helpen je graag verder ...
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Simongig
Rekruut scout

Installatiemogelijkheden modem

OPGELOST

Beste Orange leden

Na verbouwingen in de toekomstige woning zit ik met de volgende situatie:

De plek waar de kabel + coax van buiten op de modem was aangesloten is afgebroken, de nieuwe locatie is een 1.5m verder. De kabels komen uit een wachtbuis en gaan via de kruipkelder, maar deze zijn nu te kort om aan de nieuwe locatie door te steken. Dinsdag 11/5 komt er een Orange technieker langs om de verhuis te regelen. Kan ik van deze persoon verwachten dat die de kabel langer maakt of een nieuwe legt?

Een andere optie: de kabels zijn lang genoeg om in het kleine elektriciteitshok uit te komen. Wegens de beperkte ruimte, de elektriciteit en de gemetste muren lijkt mij deze locatie niet ideaal om een modem te zetten. Van deze ruimte liggen er wel coax en UTP kabels klaar naar de hierboven beschreven locatie. Is het mogelijk om in deze ruimte de installatie te doen? De wifi zal **bleep** zijn, maar dat valt wel op te lossen met een extra acces point. Of zien jullie andere opties?

Labels (1)
0 pluimen
3 ANTWOORDEN 3
Josette
Leidende sjamaan

Goedemorgen,

de uitleg staat er duidelijk denk ik.

Van mij krijg je deze:

Tagnieuw.jpg

 

Josette is ook een klant maar ... Vergeet niet om: pluimen te geven en/of als oplossing te markeren dank U klik op het blauwe woordje.

0 pluimen
Case32
Veteraan verkenner

Anders kan je hier ook nog eens lezen wat er in de praktijk gaat gebeuren (buiten). Tot vorig jaar mocht enkel een Telenet technicus aansluitingen doen van de hoofdkabel. Nu mag de Orange technicus dat ook doen, zolang dit op privé terrein gebeurt, met een maximum van 20 meter.

0 pluimen
patrick2
Leidende sjamaan

@Simongig 

De kabel die van buiten naar binnen komt dient de klant zelf aan te leggen. Je kan ze eventueel aan laten leggen door Orange ( zullen dat door geven aan Telenet ) enkel is dat een zeer prijzige installatie. 

Nu dien je de totale lengte op te meten van je kabel tot aan de paddestoel en dat bepaalt het type kabel wat je moet leggen. Alles is recht op te meten en mag dus niet schuin gemeten worden. 

Dus je hebt de woning , je gevel , van daar uit meet je dus rechtstreeks naar de perceel grens en vanaf de perceel grens meet je weer recht naar de paddestoel. ( de paddestoel is dat bakje wat verplaatst is. )

Hierbij ook de lengtes die je type kabel bepalen:

0-30 meter = PE 6 , 31-60 = PE 11 , 60-80 meter = PE 14. Alles wat er boven komt wordt speciaal gedaan door Telenet zelf , ook betalend. 

Bij de gemeten lengte reken je nog een extra 2 meter , de technieker zal namelijk je kabel inkorten om de juiste lengte. Je kabel in een wachtbuis leggen 60 cm ingegraven. 

Je andere optie is geen optie aangezien je coax buiten aan de paddestoel aangesloten dient te worden. 

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
0 pluimen
Leden met de meeste pluimen