Internet en Fixed Phone
Op zoek naar informatie over ons internet- en vaste lijn aanbod? Dan bevind je je op de juiste plek! Onze tribers helpen je graag verder ...
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Janker
Gewaardeerd verkenner

Port forwarding/UPnP/Mac PassThrough

OPGELOST

Ik heb een cbn CH6643E router van orange, die via LAN verbonden is met ASUS zenwifi AX routers, en waarvan wifi uitgeschakeld is. Idealiter doe ik zoveel mogelijk beheer via de asus router configuratie (ook static IP toekennen, port forwarding ed). Maar dat lijkt niet te werken, wellicht omdat die port forwarding configuratie niet doorstroomt naar de orange router?

Hoe zou ik dat best kunnen oplossen? Ik dacht daarnet in de orange router het mac address van de main asus router (de enige die rechtstreeks met de orange router verbonden is) toe te voegen in "mac address pass through", maar toen ik dat deed was het internet weg :). Ik had wel ook UPnP aangezet op die moment, ik weet niet of dat effect heeft?

Idealiter gebruik ik de orange router puur als een tussenstukje, en handelt mijn asus router alles af, maar ik weet niet of dat gaat?

Labels (2)
0 pluimen
7 ANTWOORDEN 7
Cdt24801
Leidende sjamaan

@Janker 

Twee dingen om na te kijken:

  1. Heb je wel degelijk het WAN MAC adres van uw eigen router ingevoerd in de Orange router? Alles bewaard en de router herstart?
  2. Wanneer de MAC Passthrough (door de meesten foutief bridging genoemd) actief is, dan werkt enkel nog LAN poort 4 van de Orange router. De eerste drie zijn dan gedisabled. Uw LAN kabel van de Orange router naar uw eigen router ( op de WAN poort) moet dus op poort 4 van de Orange router aangesloten zijn. Zoniet, inderdaad noppes over de hele lijn.
   Leuze van de dag |    Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren  
Tomorrow is another day
Janker
Gewaardeerd verkenner

Hoi @Cdt24801 ,

Voor 1: ja, is alleszins ook het Mac address dat onderaan de Asus router staat, en zo zie ik hem ook tussen de LAN users staan.

Voor 2: zit volgens mij effectief op poort 4 (zie foto in bijlage). 

Wat bedoel je met router herstart? De orange router? Als in gewoon even aan en uit? Of via de admin tool herstarten?

0 pluimen
Janker
Gewaardeerd verkenner

Ik dacht ik probeer het issue op te lossen door port forwarding op zowel de orange router als mijn eigen router te doen, maar lijk deel uit te maken van een groepje waarbij ondanks het openzetten van de poorten deze toch gesloten blijven... Is dat een gekend issue met die oudere routers?

0 pluimen
Cdt24801
Leidende sjamaan

@Janker 

Als uw MAC Passthrough goed werkt moet er op de Orange router niks meer geconfigureerd worden. Die wordt dan compleet gebypassed.

Als ik naar uw foto kijk zit uw UTP kabel in poort 1 en dus niet in poort 4. Ik kan de tekst op uw foto niet goed lezen, maar op mijn router zit het lipje van de fiche aan de onderkant. En vermits wij nog steeds van links naar rechts schrijven zijn de poorten ook in die zin genummerd.

Probeer die poort eens, kwaad kan het niet, er gaat niks kapot gaan.

   Leuze van de dag |    Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren  
Tomorrow is another day
Leden met de meeste pluimen