Internet en Fixed Phone
Op zoek naar informatie over ons internet- en vaste lijn aanbod? Dan bevind je je op de juiste plek! Onze tribers helpen je graag verder ...
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Highlighted
Gewaardeerd verkenner

Traag internet

OPGELOST

Hallo

Ik ben recent een klant geworden bij Orange (overgestapt van vorige provider), thuis hebben we nu de love trio (tv+internet+mobiel) en dus de 100mbps.

Wat mij wel opviel is dat het internet zelf zeer traag is en wat ik heel storend vind want bij onze vorige provider was dat ook 100mbps en daar hadden we dus geen probleem mee.

Ik heb al een paar keer de internet speed test gebruikt en de resultaten waren steeds goed dus heb ik daarna de klanten service gebeld en ze zeiden dat het kan komen wegens dat we met "veel" toestellen verbonden zijn, terwijl we vroeger met evenveel toestellen verbonden waren en geen problemen kregen.

Het is namelijk lastig als je aant browsen bent of gamed... Dus als iemand een tip zou kunnen geven of iets gelijkaardigs meegemaakt heeft laat het mij aub gerust weten. 😄

Met vriendelijke groeten 

11 ANTWOORDEN 11
Highlighted
Veteraan genezer

Re: Traag internet

Goedemorgen,

hier gaat het vlot, weet niet vanwaar je bent!

Misschien eens alles uittrekken een beetje wachten en opnieuw

alles opzetten. Succes.

 photo OnderschriftOrange01.png
Highlighted
Aspirant genezer

Re: Traag internet

@Nikola ik ben nu niet bepaald een gamer maar stream veel  vermoed dat je dit meestal doet op je laptop of pc. Wat bij mij vertraagd zijn updates zeker die van Windows waar momenteel een grote uitrol van is in mijn regio. 

Highlighted
Veteraan verkenner

Re: Traag internet

Dat van veel toestellen is gezever ik heb hier 3 tv's 2 mediaspelers, 2 tablets, 2 smartphones, een smartwatch slimme lampen,... die allemaal continu verbonden zijn, daarnaast game ik ook regelmatig online via mijn xbox, deze is wel bekabeld aangesloten, kan je mij je situatie verder toelichten wie was je oude provider(aan de hand van wat je gezegd heb denk ik dat het proximus was?) wanneer is je internet traag, is het op bepaalde moment of continu op welke site's werken youtube, netflix ook slecht?

Highlighted
Leidende sjamaan

Re: Traag internet

@Nikola  u zegt dat als u de speedtest doet dat uw snelheid goed is , maar hoe doet u deze snelheidstest ? Neem dan dat de rest via wifi is verbonden en dat u zo op internet zit ? En kan u ook specifiek zijn wanneer het internet volgens u traag is ? 

Het is namelijk wel zo dat als de speedtest zegt dat de snelheid goed is dat de klantendienst ook gaat zeggen het is goed. De regel is wel als er een speedtest gedaan wordt en de internetsnelheid wordt gehaald dan is het probleem niet bij de modem. 

   Patrick2 |    Wees wie je bent ,niet wie de wereld wil dat je bent! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Highlighted
Gewaardeerd verkenner

Re: Traag internet

Ja ik zat vroeger bij proximus dat klopt en van te veel toestellen vond ik ook belachelijk want dat zou geen problemen mogen geven. Ze hadden mij direct aangeraden om de boost optie te nemen wat ik toch liever niet zou willen doen. Mijn broer en ik gamen op PC met kabel dus dat zou geen probleem mogen zijn. We hebben 1 smart tv verbonden op het internet en ja gewoon nog gsm's, een chromecast die amper gebruikt word en een printer op wifi. Wat ik zeker ook wel merk is dat het vooral traag is in de avond. 

Highlighted
Veteraan verkenner

Re: Traag internet

kan je eens een speedtest doen via de pc die bekabeld aangesloten is, als het resultaat tegenvalt best via beide pc's wat is die snelheid? je download/uploud/ping?

en wanneer heb je deze problemen juist, werken netflix en youtube wel goed?

Hoe meer info je geeft, hoe meer kans we hebben om een oplossing te vinden.

De klantendienst geeft standaard het antwoord teveel toestellen of slechte lijn of iets in die aard dat was bij mijn vorige aanbieder helaas ook zo.

Highlighted
Aspirant genezer

Re: Traag internet

@Nikola wat er op mijn wifi gebeurd wat tot vertragingen kan leiden weet ik perfect alsook de controle op mijn modem probeer deze is : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wifianalyzer.speedtest.wifirouter.wifibooster

Zelf gebruik ik de pro versie heb een hekel aan reclame is maar een kleine meerkost zo kan je deze is uittesten.

Highlighted
Gewaardeerd verkenner

Re: Traag internet

Youtube werkt wel goed het is vooral bij het gamen dat ik het persoonljk merk. Mijn ouders hebben soms al last met hun email te openen. Bij de speedtest had ik een ping van 11 downloadsnelheid van 90+ en uploadsnelheid van 8-9. 

Highlighted
Leidende genezer

Re: Traag internet

@Nikola 

Gebeurt het gamen rechstreeks tussen jou en je broer ( = zonder naar buiten te moeten gaan) ?
In dat geval zou ik het volgende eens proberen

1Gb switch zetten ( 8 port)
Uitgang modem/router ( lan 1, 2, 3 of 4) verbinden met de switch
Alle lan kabels die nu in de  lan 1, 2, 3 of 4 zitten op de switch zetten

Dus
- binnenkomend verkeer = 100 Mbps
- intern verkeer ( tussen bekabelde apparaten) = 1000 Mbps

Leden met de meeste pluimen