Packs
Ben jij een Love-klant of wil je er graag één worden? Deel naar hartelust jouw ervaring of stel hier al je prangende vragen.
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Gewaardeerd verkenner

Opzeggen Telenet niet gebeurd.

OPGELOST

Beste,

op 31 juli doe ik een bestelling van Orange Love Trio. Alles verloopt vlot en een afspraak met de technieker wordt ingepland op 16 augustus.

Op 16 aug wordt de telenet HW vervangen door Orange materiaal, alles werkt perfect.

Vandaag (4 sept) krijg ik een factuur van Telenet (55,9euro - periode 23/08-22/09)). Na een telefoontje met de telenet helpdesk blijkt dat mijn abonnement niet is opgezegd en dat ik deze factuur toch zal moeten betalen.

Ik heb bijgevolg mijn abonnement zelf opgezegd.

Tijdens de bestelling gaf ik een 'easy switch' code mee om de overstap goed te laten verlopen.

Orange>

Hoe zal ik de kost van het niet gebruikte Telenet abonnement kunnen recuperen?

Te recuperen kosten zijn:

1) abonnement Telenet periode 23/08 - 22/09 = 55,9 euro

2) niet gebruikte diensten van Tenenet na de omschakeling 17/08 - 22/08  = 54,9euro /24dagen facturatieperiode *6dagen ongebruikt = 13,725euro

Totaal = 69,625 euro.

Alvast bedankt voor uw feedback.

Labels (2)
0 pluimen
5 ANTWOORDEN 5
Leidende sjamaan

@beni  denk dat u deze vraag het beste stelt aan de klantendienst . Kan wel een klein gedeelte antwoorden en dat is dat Telenet gelijk heeft. Als u geen opzeg gedaan heeft dan kan Telenet een resterende maand aanrekenen en die zal betaald moeten worden. Nu weet ik wel en heb ik al vaker gehoord dat die easy switch niet helmaal honderd procent werkt. Dit is niet enkel Orange maar ook Telenet en Proximus. Weet voor een volgende keer dat als u die easy switch gebruikt dat u ook altijd zelf een opzeg doet bij uw provider dus even bellen. Een gesprek wordt namelijk ook altijd ' gelogd ' zoals we dat zeggen dus dan is er een bewijs van opzeg.

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
0 pluimen
Gewaardeerd verkenner

Ok, bedankt voor de feedback.

Wat is dan het nut van de easy code? Dat is toch de bedoeling dat de providers onderling comuniceren en dat dit in het voordeel van de klant is. In de praktijk is het overhead voor de klant.

0 pluimen
Leidende sjamaan

@beni  inderdaad het is de bedoeling dat dit onderling van provider naar provider gaat om zo een opzeg te kunnen doen. Maar in praktijk is er toch ergens iets wat niet correct loopt en de klant de dupe is en er dus veel fout loopt. Daarom ik gebruik die code helemaal niet als ik overstap om enkel deze misserie voor te zijn. Maar nogmaals gezegd dit is niet allen bij Orange he ook Telenet heeft dit probleem en Proximus want lees daar ook wel eens dingen.

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
0 pluimen
Aspirant genezer

Goede raad voor iedereen ongeacht easy switch of niet hou er geen rekening mee zeg zelf op, liefst aangetekend naar de klantendienst van je vertrekkende provider. (Dagdatum poststempel geldt als bewijs) Bij Telenet zelfs telefonisch op de dag van je installatie daarvan krijg je onmiddellijk bevestiging in mailbox.

Leidende sjamaan

@beni  Is je probleem inmiddels al opgelost? Je kan altijd de oplossing markeren die je het beste geholpen heeft.
Op die manier help je andere tribers ook.

   Patrick2 |    De eenvoudigste oplossing is vaak de beste! 
    Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Leden met de meeste pluimen