annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Flybox - verbruik tijdens corona

Topic gestart op: 30-03-20 12h29

Antwoorden: 34 antwoorden

lieze
Gewaardeerd verkenner

Flybox - verbruik tijdens corona

Sinds maart 2019 heb ik ingeschreven op de “Flybox” formule. Ik betaal 20 EUR per maand, en krijg hiervoor in totaal 150 GB aan data. Het product sluit perfect aan bij mijn normaal verbruik. De laatste twee weken werk ik echter van thuis, waardoor mijn verbruik ongeveer verdubbeld is. Hoewel ik mijn abonnement op 14 april zal vernieuwen dreig ik nu reeds over mijn limiet te gaan van 150 GB per maand. Ik zou graag mijn Flybox abonnement behouden, maar enkel nu een tijdelijke verhoging hebben in GB’s.

Zojuist belde ik met de klantendienst van Orange om een oplossing te zoeken voor mijn probleem. Volgende opties werden aangeboden:

  1. Data bijkopen aan 1 EUR per GB. Voor de komende twee weken denk ik dat mijn verbruik ongeveer op 150 GB zal liggen, waardoor ik 150 EUR zou moeten bijbetalen. Je begrijpt dat dit voor mij geen optie is.
  2. Overstappen naar het Love abonnement, met bijhorend mobiel abonnement, voor de komende 6 maanden. Dit kan ik echter niet gebruiken, gezien ik al een mobiel abonnement heb via mijn werkgever, en in normale omstandigheden toekom met de 150 GB van de Flybox.

Er is dus op dit moment (nog) geen andere oplossing, tenzij ik mijn flybox zou opzeggen en veranderen naar een andere provider waarin “enkel ongelimiteerd internet, zonder mobiel abonnement” mogelijk is.  Maar ik zou graag Orange klant blijven.

Iemand Flyboxklant met gelijkaardige problemen?

Labels (1)
34 ANTWOORDEN 34
Totem
Grote Wijze
Grote Wijze

@Totem , het probleem is dat je bij een LOVE abonnement verplicht een mobiel abonnement moet nemen om vast internet te kunnen gebruiken.

Dat is hetgeen wat @volckaertp u op probeerde te wijzen, als ik het goed begrepen heb. 

Voor mensen die reeds een mobiel internet abonnement hebben via hun werkgever (zoals ook bij mij), is het dus noodzakelijk om van provider Orange te switchen naar een provider die wel "enkel VAST internet" voorziet voor zijn klanten, indien de flybox niet voldoende internet biedt tijdens coronatijden.

Misschien is het dus voor Orange wel een werkpunt om ook "enkel VAST internet" zonder limiet in GB's" te voorzien.

Ugh @lieze,

We hebben inderdaad de vraag al gekregen, het wordt inderdaad bestudeerd, maar het is niet zo simpel. De info werd sowieso doorgegeven aan de strategische geesten.

Er blift toch een optie : Een kleine mobiel abonnement nemen zodat je van het LOVE Duo-pack kan genieten.

Totem's zonnegroeten,

Totem

0 pluimen
pievdb
Ervaren verkenner

er al iets van gezien? 🙂

0 pluimen
Ludy
Aspirant verkenner

Ken je misschien iemand met een telenet of proximus account dat je mag lenen? Bij mij thuis bv hebben we onbeperkt internet waardoor ik altijd nog extra kan surfen op een telenet wifree netwerk dat je op veel plaatsen vindt. 

Anders hoop ik dat Orange je tegenmoet komt in deze harde tijden. 1 euro per GB is schandalig 

0 pluimen
patrick2
Wijze
Wijze

@Ludy  dat kan een oplossing zijn. Dat betekend wel dat er ook ergens een homespot of een hotspot beschikbaar moet zijn. Vergeet ook niet dat als je dat doet het verbruik aardig kan oplopen van die personen waarop je hun account surft. Dus dan moeten hun ook niet over hun limiet gaan ondanks de aanpassingen van de piek en dal uren bij Telenet. Bij Proximus staat wel 3TB beschikbaar maar dat moet ook in blokken van 750 GB worden aangekocht om aan de wettelijke FUP te voldoen. Dus als je daar over komt heb je ook verlaagde verbindingen . Maar nogmaals als je zo even gered bent is het goed natuurlijk des te beter. 

Patrick2 | De eenvoudigste oplossing is vaak de beste!
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


0 pluimen
patrick2
Wijze
Wijze

@lieze  deze vraag is al reeds meerdere keren aangehaald geweest door andere gebruikers / klanten. Tot op heden is daar nog geen antwoord op gekomen. Kan de moderatoren er eens bij mentionen en zien of deze een bepaalde oplossing hebben.

@Totem  en @NelsonM  deze vraag / post is al reeds meerdere keren naar boven gekomen. Kunnen jullie hier eens naar kijken en daar een antwoord op geven ?

 

Patrick2 | De eenvoudigste oplossing is vaak de beste!
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


Leden met de meeste pluimen