annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Hoe weet ik zeker dat Orange mijn betaling ontvangen heeft?

Topic gestart op: 15-06-21 16h26

Antwoorden: 3 antwoorden

BrahimM
Moderator
Moderator
11 3 1,882

Hoe weet ik zeker dat Orange mijn betaling ontvangen heeft?

Hoi iedereen !

BrahimM_0-1623766430021.png

 

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ondervind dat het niet altijd gemakkelijk is om te weten wat je moet doen als je vragen hebt over een betaling. Je zult me vertellen dat het genoeg is om de klantendienst te bellen, maar wil je echt je telefoon opnemen?

🤔 Persoonlijk, niet te veel... Dus dacht ik, waarom geen tips met jullie delen 🙂

 

Benieuwd of Orange je betaling heeft ontvangen? 

Je betaalt via overschrijving: in dit geval dien je even geduld te hebben tot de bank jouw aanvraag verwerkt en het bedrag overmaakt op de Orange-bankrekening. Dit kan twee tot drie werkdagen duren. Je kan altijd via je bank-app of jouw rekeningafschriften controleren of het geld is afgeschreven.

Je betaalt via domiciliëring: heel goed idee 😉. In dit geval kan je direct je bankrekening controleren of het bedrag is afgeschreven.

Weet dat je de betalingsstatus ook rechtstreeks kunt zien via je My Orange-applicatie (Facturen - laatste 6 facturen) en via je klantenzone, tabblad "Facturen" (laatste 18 facturen). Er staat "betaald" of "te betalen".

De status "te betalen" wordt in het rood aangegeven wanneer er sprake is van een te late betaling.

 

Je hebt na je betaling een herinnering tot betalan ontvangen. Hoe verifiëren? 

De betaling en de aanmaning kunnen elkaar hebben gekruist. Het is dan noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de betaling op het juiste bankrekeningnummer en met de juiste gestructureerde mededeling is gedaan. Deze informatie staat bovenaan de eerste pagina van je factuur (in de oranje kader).

 

BrahimM_1-1623766476324.png

 

Je domiciliëring is geweigerd. Wat moet je doen ? 

Als je een domiciliëring hebt staat de betalingsdatum op je factuur onder het te betalen bedrag. Zo kan je het bedrag op je bankrekening plannen.

Moest het bedrag toch door je bank geweigerd worden, doet Orange binnen enkele dagen een tweede poging. Als het bedrag nog steeds wordt geweigerd, dien je de betaling handmatig uit te voeren via  (klassieke) overschrijving met gebruik van de mededeling die is opgenomen in de oranje kader op de eerste pagina van je factuur.

 

BrahimM_2-1623766506620.png

 

 

Je hebt een dubbele betaling gedaan. Hoe het te veel betaalde bedrag terugvorderen? 

Bij een dubbele betaling zijn er 2 mogelijkheden:

- Of Orange schrijft het teveel gestorte geld op je bankrekening. Om dit te doen, dien je contact op te nemen met de klantendienst op het nummer 5000, geef hen je klantnummer en het bankrekeningnummer waarop de terugbetaling moet worden gedaan.

- Of je kan het van je volgende rekening aftrekken.

 

Als je voor de tweede optie kiest, wordt deze niet weergegeven op je volgende factuur. Je moet het bedrag dan zelf aftrekken bij de betaling. Heb je daarentegen een domiciliëring, dan wordt deze automatisch afgeschreven.

Vergeet niet dat je ook toegang hebt tot je facturen via je My Orange-app en via je klantenzone, tabblad Facturen. Je kan dan zowel de betalingsstatus als de detail van je facturen zien.

 

Je betaalde met de verkeerde mededeling. Wat nu te doen?

Soms doen we dingen iets te snel en komen we er later achter dat de aangegeven mededeling niet correct was. Geen paniek, er is altijd een oplossing. Het eerste dat je dient te doen, is nagaan of je persoonlijke bankrekening is gedebiteerd. Hiervoor kan je inloggen via je bankapplicatie en kijken naar de laatste bedragen die zijn afgeschreven. Let op, soms is dit pas 24 uur na de verrichting zichtbaar.

Als het bedrag afgeschreven is, neem dan je bankrekeningnummer bij de hand en contacteer de klantendienst. Je dient aan te geven op welke datum de betaling is gedaan en vanaf welk bankrekeningnummer. De klantendienst kan dan de betaling opzoeken en koppelen aan het betreffende klantnummer.

 

Je lijn is afgesloten, hoe lang moet je wachten op de heractivering? 

De termijn voor het betalen van een factuur is 10 dagen.

Als Orange de betaling niet op de afgesproken datum heeft ontvangen, kan de lijn automatisch worden afgesloten. Ik verzeker je dat we je vooraf een herinnering sturen.

Als er een betalingsachterstand is, raad ik je aan om de betaling te doen via je "My Orange"-applicatie of via je "klantenzone". Orange wordt dan ook vrijwel direct op de hoogte gebracht van de transactie 🙂.

 

BrahimM_3-1623766551766.png

 

Als de betaling op een andere manier is gedaan, moet er worden gewacht tot Orange de betaling heeft ontvangen om de lijn te heractiveren.

 

Wil je een uitstel van betaling?

Goed nieuws! Je hebt de mogelijkheid om via het nummer 5000 een betalingstermijn van 8 dagen in te voeren (optie 1-1-2). Dit kan op elk moment worden gecodeerd zodra er een betalingsachterstand is (één uitstel per factuur). De vertraging wordt dan automatisch gecodeerd zonder dat er iemand aan de lijn komt. Dit kan kosten besparen en een schorsing voorkomen.

 

Je ziet op de My Orange-app dat je rekening betaald is, maar dat het bedrag niet afgeschreven is. 

Als je een domiciliëring hebt, wordt de status op de geplande betalingsdatum automatisch op 'betaald' gezet. Pas daarna, als de betaling tweemaal wordt geweigerd door je bank, verandert de status van de factuur op je "My Orange"-app of in je "klantenzone".

Heb je een factuur met een negatief bedrag ontvangen en wil je je geld terugvragen? Contacteer hiervoor de klantendienst op het nummer 5000 en geef hen zowel je klantnummer als je bankrekeningnummer door.

Je weet nu welke stappen je moet volgen bij vragen in verband met je betaling 😊

Ik kom heel snel terug voor andere tips.

Fijne dag!

Brahim

3 Opmerkingen