annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Je wifi kanaal aanpassen om je wifi te optimaliseren !

Topic gestart op: 22-07-20 16h17

Antwoorden: 3 antwoorden

patrick2
Wijze
Wijze
12 3 4,407

Je wifi kanaal aanpassen om je wifi te optimaliseren !

Zoals bij vele kan voorkomen is dat het wifi signaal niet meer goed en correct werkt. De oplossing is hiervoor makkelijker te zoeken dan vele denken. Eerst hier een paar benoemingen hoe je je wifi het beste gebruikt. Want ook daar lopen links en rechts wel eens dingen mis waardoor een wifi signaal ook niet correct werkt. 

* zorg er voor dat je wifi signaal altijd vrij staat 

* steek je modem niet in een kast of achter een voorwerp. Dit staat misschien netjes en opgeruimd maar kan er wel voor zorgen dat je op den duur hinder gaat ondervinden van je wifi signaal.

* zorg dat er geen storende voorwerpen in de buurt van je wifi zijn. Denk aan een microgolf of een babyfoon ( dat zijn de ergste verstoorders ) of andere zaken die verstoringen veroorzaken. 

Moest je dit allemaal hebben nagezien en je hebt toch nog een probleem met de wifi kan je je wifi kanaal aanpassen. Hoe ? Via de modem.

Zorg ervoor dat je een pc of een laptop hebt waarmee je rechtstreeks verbonden bent met een vaste internet kabel. Dat volg je de volgende stappen:

  1. Open een webbrowser.
  2. Tik http://192.168.0.1 in de adresbalk en druk op Enter.
  3. Er verschijnt een loginscherm. Tik 'admin' in het veld 'Username'. Tik het wachtwoord van de beheerinterface in het veld 'Password' (het standaardwachtwoord vind je achteraan op je modem).

Vervolgens ga je naar je wifi gedeelte en daarin kan je zien dat je kanaal op automatisch staat. Verander dat gedeelte naar kanaal 1 of kanaal 6 of kanaal 11. Een van deze drie kanalen kan je het beste gebruiken , dan onderin de pagina op alles opslaan drukken en je kan uitloggen. 

Probeer deze aanpassing een aantal weken en kijk of je wifi weer correct werkt en je geen uitvallen ervaart. Moest je na die paar weken toch weer een probleem ervaren dan kan je een ander kanaal van deze drie proberen.Hier ook nog een kleine uitleg waarom die kanalen te gebruiken met een kleine dank aan @Cdt24801 . 

https://community.orange.be/t5/Internet-en-Fixed-Phone/Waarom-je-in-de-2-4-GHz-band-best-voor-kanaal...

P.S : Met de AirPort app kun je zien op welke kanalen je buren zitten. Goed voor de keuze van 1, 6 of 11. Kanaal kiezen waar de minste buren op zitten.

patrick2_0-1642531607195.png

 

 

 

3 Opmerkingen
Over de auteur
Ben iemand die graag de dingen probeert op te lossen als ook mensen te helpen. Heb bij Telenet en Proximus een lange tijd gewerkt dus dat speelt ook een belangrijke rol. Verder hou ik mij bezig met vooral de pc en internet als gsm's en ben ik graag op de hoogte van de nieuwe weetjes en dingen.